Ta sice nemá tu nejlepší pověst, jak přiznává i autorka Katarína, která žila v Anglii léta, ale renomé tradiční kuchyni napravují moderní britští kuchaři. A upovídaná Katarína, která je kořením pražského týdne, se snaží vařit zdravě a podle moderních trendů. Konzervativní Blanka ve společnosti mládí změní na některé věci názor, například u Martina jí moc chutná, a to si myslela, že právě z jeho večírku odejde hladová! A není sama, kdo si moc pochutná u jediného muže s kulinářským příjmením.
Zcestovalá Katarína jí připadá povýšená, ukecaná a moc si u ní nepochutná. Přesto je to příjemný týden v milé společnosti, soupeři si prý nepřipadají ani jako v soutěži. Nikdo se nehroutí, nervy netečou, i když by mohly... Nahrává tomu i úkol týdne – kávičky všeho druhu - příjemný a zvládnutelný bonus k dezertům. Jak obstojí nezkušené kuchařky proti amatérským kulinářským nadšencům? A kdo to nakonec v Praze vyhraje a stane se hostitelem týdne? Sledujte Prostřeno a dozvíte se to!
Prostřeno – 2.6. 2016 – Martin:
Ve čtvrtek 2.6. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno muzikant Martin (23). Jediný muž týdne uvaří v žižkovském bytě, kde bydlí se svým přítelem. To ale dámy ještě nevědí. Katarína si dokonce myslela, že Martin si prostřednictvím pořadu hledá holku, při šmejdění se jí a ostatním ale rozsvítí. Martin si žádnou holku nehledá – je šťastný gay! Zatím spíše nenápadný hudebník překvapí. Holky přivítá svlečený do půl těla, ozdobený jen motýlkem.
Hlavně ale v pořadu Prostřeno s datem 2.6. 2016 potěší kvalitou svého ryze italského menu. Blanka se bála, že ve čtvrtek se u Martina „nenažere“, pak si ale opravdu pochutná s ostatními. Jen Kataríně, která nemusí rajčata, moc nejede tomatový krém, který ale pro změnu nadchne právě Blanku, jež si normálně rajskou polívku oškliví od školních let. Pro předkrm se Martin pustil do domácích raviol plněných ricottou a přelitých omáčkou z pečených paprik. Navíc krásně naservírovaných, to ale platí pro celou večeři, kde se hostitel vzorně stará i o kvalitní nápoje.
Na hlavní chod je v pořadu Prostřeno s datem 2.6. 2016 italské rizoto s doradou. Kdo ví, že jde o filet z pražmy? K rybě je milánské šafránové rizoto a parmazánový chips. Důstojnou sladkou tečkou je také povedená Panna cotta s ovocem. Prostě paráda! Večeře je samá chvála. A protože je Martin muzikant, zábava proběhne v jeho nahrávacím studiu, kde si všichni zazpívají společný song. Zda si ho budou mít dámy ještě chuť někdy poslechnout, je ovšem otázka – ne všechny jsou talentované zpěvačky…