Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 9.3. 2018 – Magdalena

9. 03. 2018 | Poslední díl
Jaké bude Prostřeno! na jižní Moravě? Pohodové, jak se v tomto kraji vína, hodů a folklóru předpokládá? Něžné pohlaví bude na jihu Moravy ve velké přesile, u jednoho stolu se sejdou čtyři ženy a jediný muž. A ženy se tentokrát ukážou jako hodně soutěživé. Dvě starší dámy jsou skoro vrstevnice a mohly by si rozumět, ale nebudou. Každá je totiž opravdu jiná. Jana a Magdalena si prostě nesednou. Magdě se zdá Jana namyšlená, Janě zase Magda moc obyčejná. Zaujme zřejmě i Lenka z Brna, žena v domácnosti.

Dokáže Lenka uvařit na úrovni a dá si do pořádku svůj byt, přeplněný věcmi? Kdo si nakonec odnese hlavní výhru 60 tisíc korun? Bude to Michal, nebo některá ze čtyř žen? A kdo bude divákům nejsympatičtější a získá odměnu deset tisíc korun? Zcela určitě se ale ze stejné částky bude radovat i jeden z hlasujících diváků. Sledujte další týden s Prostřeno! a hlasujte!

Prostřeno – 9.3. 2018 – MagdalenaProstřeno – 9.3. 2018 – Magdalena:


V pátek 9.3. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno tojnásobná babička Magdalena (53). Finále se odehraje v obci s gastronomickým názvem Tvarožná Lhota. Hostitelka je zdejší patriotka a kronikářka. Na úvod podává bylinkový likér – silný jako čert. Magdalena řečená Lenka nebo také Magda má ráda všeho hodně a vícekrát. Je to zkušená a „vyvařená“ kuchařka, proto má určitě nejsložitější menu s domácím pečivem, načančaným lineckým cukrovím a dalšími vychytávkami.

Hned na úvod servíruje dva chutné saláty s majolkou a domácí bagetkou z bramborového těsta. Drůbeží vývar je pěkně z celého kuřete a k němu jsou tři druhy nudlí! S kari kořením, pepřem, ty nazelenalé jsou s petrželkou. Na hlavní chod je svíčková z dančí kýty, daňka ulovil sám hostitelčin manžel, zvěřina je s domácím knedlíkem, brusinkami a černým jeřábem, který roste na zahradě. Omáčka se zdá příliš pikantní hlavně Lence, která ostré chutě nevyhledává.

A kdo ještě takovou svíčkovou nemusí? No Jana, tohle jídlo ona prostě doma nevaří. Hostitelka ví, že některé chody umí v klidu uvařit určitě lépe, jenže si toho nabrala prostě moc! A úkol týdne, trubičky z listového těsta, musí upéct také nadvakrát, jenže nedobrovolně, protože jsou na uhel. Ale Magda se drží statečně a zábavu zorganizuje určitě nejlépe z celého týdne.

Je to takový společenský tvor, ráda veršuje a pořádá všelijaké akce, což se projeví i na její promyšlené slovní hře s hádankami inspirovanými Pevností Boyard. Jenže finále ještě nekončí… Během poslední večeře je si co ještě vyříkat. A svérázná hostitelka během „chvilky pravdy“ svoji rivalku Janu nijak nešetří. Proč také? A kdo má ještě k jihomoravskému týdnu překvapivě co říci?

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Magdalena,
v pátek 9.3. 2018 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 9.3. 2018 – Magdalena:

Prostřeno – 9.3. 2018 – Magdalena
Prostřeno – 9.3. 2018 – Magdalena
Prostřeno – 9.3. 2018 – Magdalena
Prostřeno – 9.3. 2018 – Magdalena
Prostřeno – 9.3. 2018 – Magdalena
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda