Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 23.2. 2018 – Jan

23. 02. 2018 | Poslední díl
Tentokrát budeme opět prostírat v Praze a ve středních Čechách, z toho dvakrát na Kladně, kde budou u prostřeného stolu muži v mírné převaze. Úkolem týdne bude tuňák. Jak se s tím Středočeši popasují? Tuňáka mají hostitelé, kteří rádi sportují a cvičí, celkem rádi. Vychází to na celkem zdravý a pestrý týden, na jídelníčku budou i ryby, kořením bohaté tabule bude menu Ukrajinky Taťány, která v bytě plném obrazů uvaří boršč a nabídne pravý kaviár.

Taťána má bohatou rodinnou historii, prý má i modrou krev, ale není sama! I Rudolf si myslí, že jeho rod sahá až k Přemyslovcům. Řeší se též výslovnost italských pokrmů, hosty pobaví i dvojsmysly, dámy dostanou skoro holčičí záchvat smíchu při lechtivé konverzaci u Rudolfova stolu.

 Prostřeno – 23.2. 2018 – JanKdo si ve finále odnese hlavní výhru 60 tisíc korun? Bude to muž, nebo žena? A kdo ze soutěžících bude divákům nejsympatičtější a získá odměnu 10 tisíc korun? Zcela určitě se ale ze stejné částky bude radovat i jeden z hlasujících diváků. Sledujte pražské a středočeské Prostřeno! a hlasujte!

Prostřeno – 23.2. 2018 – Jan:


V pátek 23.2. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno Jan (32). Jan působí tak trochu jako drsňák, ale hosty přivítá v útulném a naklizeném domečku v Kladně-Švermově, kde žije se svou rodinou, manželkou Helenou a patnáctiměsíčním synkem. Vystudovaný báňský inženýr se dnes živí jako someliér, doma má vinotéku a ze své chlouby samozřejmě nabídne pití i svým hostům. A to je velký rozdíl proti pár předchozím večerům, kdy pití poněkud vázlo. Že se Jan vyzná ve víně a ví, jaké se hodí ke kterému jídlu, to se jaksi předpokládá, jaký to ale bude kuchař?

„Povinného“ tuňáka už má ve svém předkrmu s pečenou paprikou, tuňákovou majonézou a domácím pečivem, ještě ale musí improvizovat, aby splnil i úkol týdne. Honzův předkrm hosty úplně nenadchne, proto se těší na dýňovou polévku, kterou ještě všichni v životě neochutnali. Krém je pikantní po zázvoru a chilli, v hlavním chodu hostitel spoléhá na tři druhy masa. Hovězí, vepřové a kuřecí míní udělat jako steaky, což v tomto množství úplně nejde provést v ideální teplotě a kvalitě.

Zejména hovězí maso je poněkud vyschlé a podle soupeřů ani ostatní minutky nejsou dochucené. I Jan často cvičí a myslí na linii, proto jako přílohu podává jen salát z kořenové zeleniny s hořčičným dresinkem, díky němuž má příloha aspoň trochu říz. Chutný a neotřelý je poslední „tvarohový dort s marakujovou omáčkou“. Je povedený moučník dort, nebo spíš cheesecake, jak si myslí Petra? A jaký je v tom rozdíl?

Pokud je tohle hlavní spor pátečního večera, je jasné, že nálada je stále dobrá, dokonce výborná. A je velmi pravděpodobné, že tahle partička se ještě někdy sejde. Ale co je hlavní? Jak tenhle týden dopadne? A kdo to v pátek vyhraje? Hostitel Honza, nebo někdo úplně jiný? Ten nejlepší kuchař, nebo taktik?

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Jan,
v pátek 23.2. 2018 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka