Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 21. 10. 2015 - Ludmila

21. 10. 2015 | Poslední díl
Nevšedně hned ve dvou krajích se sejde pět amatérských kuchařů z Moravy, kteří se budou ucházet o výhru a titul hostitele týdne. Sestava to bude smíšená, dva muži a tři ženy se potkají v Olomouckém i Zlínském kraji, v Prostějově na Hané i v Napajedlech na Slovácku. Soutěžící z Prostějova se dokonce znají od vidění. Budou z nich přátelé? Zprvu to vypadá na pohodovou partičku, i když „nemáme si moc co povykládat,“ stěžují si věkově rozdílné ženy.

Ve hře je padesát tisíc a všichni o výhru usilují, na druhou stranu nejsou tak otevření, aby šli do otevřeného střetu nebo drsné taktiky. Tak trochu nedobrovolným bavičem je Karel, který všechny chody svého menu vaří poprvé. „Ten je takový nedojezený,“ myslí si Pavlína, která mu ráda přidá. Všechno mu chutná a neupejpá se. Úkol týdne se trochu vymkne zadání „ovoce v teplé kuchyni“ a zvrhne se v odvážné flambovací pokusy, díky čemuž zůstane zadání až do pátku neodhalené. Nejmladší kuchaři mají velké kulinářské ambice, vyhraje to někdo z nich?

Prostřeno – 21.10. 2015 – Ludmila:


Prostřeno – 21. 10. 2015 - LudmilaVe středu 21.10. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno důchodkyně Ludmila (62). Nejstarší Lída s lahodným příjmením Malinová včera po dvou pozřených lžičkách odmítla Jiřího cibulačku, dnes je ale skoro syrová cibule součástí jejího předkrmu, což ostatní překvapuje.

Co se skrývá pod „cibulovými bochánky“? Jaká bude zkušená hospodyně hostitelka a kuchařka? Je jasné, že paní Lídě to jde v kuchyni od ruky, ale na žádné novoty moc není a její menu v pořadu Prostřeno s datem 21.10. 2015 to jen potvrzuje. Staré věci s patinou má ostatně ráda i na zahradě a v bytě, kde pečuje o dědictví po rodičích a kde má spoustu porcelánu, skla a keramiky. Lída ráda využije luxusu letní kuchyně, takže nemusí úpět v horku u zapnuté trouby, její svíčková se upeče přes dvůr. Může zkušenou hostitelku vůbec něco překvapit?

Může, vaření v Prostřeno! jsou prostě nervy: „Jsem zmatená jak saně v létě,“ přizná uhoněná Lída. Ve svátečním vývaru z brojlera s domácími nudlemi a dobře ochucenými knedlíčky chybí zelenina, ta se prý ale do sváteční polévky nedává… Lída spoléhá na svoji svíčkovou omáčku s domácím knedlíkem, jenže na hlavní chod se hosté načekají. Bude svíčková jako od babičky dostatečnou odměnou?

Bohužel, maso je tvrdé, přestože se peklo tři hodiny. Proč ale všichni dostanou jen dva knedlíky? Pro jedlíka Káju je to málo, přidá si ještě od Pavlíny. A dojí se v Památníku Velké Moravy, kde je i ochutnávka stravy našich předků. Dobré jahodové řezy se podávají už zase u Lídy, kde je vděčně přijat i úkol týdne. Zmrzlina totiž bodla…

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Ludmila,
ve středu 21. 10. 2015 od 18.00 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 21. 10. 2015 - Ludmila:

Prostřeno – 21. 10. 2015 - Ludmila
Prostřeno – 21. 10. 2015 - Ludmila
Prostřeno – 21. 10. 2015 - Ludmila
Prostřeno – 21. 10. 2015 - Ludmila
Prostřeno – 21. 10. 2015 - Ludmila
Prostřeno – 21. 10. 2015 - Ludmila
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !