Prvním hostitelem je Ital, na kterého se musí s češtinou trošku pomaleji, ale řeč u stolu určitě váznout nebude, o to už se postarají policista Lukáš s živelnou Kateřinou – ti dva pusu skoro nezavřou. Ani úkol týdne není pro Moravany a Slezany nijak složitý, protože připravit nějakou „nízkokalorickou specialitu“ je pro vyznavače zdravého a moderního vaření denní chleba. Mezi účastníky je i jeden umírněný vegetarián, Lukáš se o odlehčenou kuchyni hodně zajímá.
Předvede to i v praxi? Dalším potěšujícím faktem moravskoslezského týdne je, že s kvalitním vařením koresponduje i úroveň bydlení, kde se bude Prostřeno! odehrávat. Kulisami tohoto klání nejsou žádné stísněné temné kouty, ale moderní a vzdušné domovy, kde se pohodlně vaří a příjemně stoluje. A kdo se bude ve finále radovat nejvíce? No přeci ten či ta, kdo od svých soupeřů dostane nejvyšší počet bodů. A body se tentokrát šetřit nebude… Co se to ale v pátek stane? Komu dá Kateřina pořádný záhlavec? Co ji tak naštve? Nebo je to legrace? Sledujte další Prostřeno!
Prostřeno – 9.6. 2016 – Lukáš:
Ve čtvrtek 9.6. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno ženatý policista Lukáš (28). Lukáš pozve své hosty do příjemného domečku na kraji Havířova, kde uvaří své moderní menu s candátem a spoustou neobvyklých chutí. Vaření je totiž jeho velkým koníčkem a z průběhu týdne je jasné, že o jídle a moderních gastronomických trendech toho dost ví. Soupeři se na čtvrteční večer moc těší a už se nemohou dočkat. Splní Lukáš jejich očekávání?
I když je na začátku večeře v pořadu Prostřeno s datem 9.6. 2016 nervózní, nervozitu překoná a laťku posune zase o kousek výš. Jen Kateřinu překvapí, že hostitel nevaří zase až tak zdravě, jak po všech těch řečech čekala. Smaží, používá kravskou smetanu a ne sójovou atd. Nikdo si z toho ale nic nedělá. Po včerejší svíčkové je Lukášova večeře s candátem i tak spíš racionální hostina, určitě to platí o velikosti porcí. V úvodu se hostitel pochlubí svou specialitou z asijské kuchyně – zeleninové jarní závitky s omáčkami chutnají všem.
Otazníky v pořadu Prostřeno s datem 9.6. 2016 vzbuzuje krémová polévka z pečených kaštanů se zeleninovým nočkem, ta se nevaří každý den. Hlavní chod - candát s batátovým pyré, fritovaným bramborem a restovanou mladou kapustou – dopadne výborně a někdo by si možná i přidal. A důstojnou sladkou tečkou je povedený čokoládový fondant s domácí zmrzlinou a ovocným přelivem. Lukáš má organizační a hostitelský talent, protože zorganizuje hned dvě zábavy a dobře je skloubí i se svým vařením.