Ta sice nemá tu nejlepší pověst, jak přiznává i autorka Katarína, která žila v Anglii léta, ale renomé tradiční kuchyni napravují moderní britští kuchaři. A upovídaná Katarína, která je kořením pražského týdne, se snaží vařit zdravě a podle moderních trendů. Konzervativní Blanka ve společnosti mládí změní na některé věci názor, například u Martina jí moc chutná, a to si myslela, že právě z jeho večírku odejde hladová! A není sama, kdo si moc pochutná u jediného muže s kulinářským příjmením.
Zcestovalá Katarína jí připadá povýšená, ukecaná a moc si u ní nepochutná. Přesto je to příjemný týden v milé společnosti, soupeři si prý nepřipadají ani jako v soutěži. Nikdo se nehroutí, nervy netečou, i když by mohly... Nahrává tomu i úkol týdne – kávičky všeho druhu - příjemný a zvládnutelný bonus k dezertům. Jak obstojí nezkušené kuchařky proti amatérským kulinářským nadšencům? A kdo to nakonec v Praze vyhraje a stane se hostitelem týdne? Sledujte Prostřeno a dozvíte se to!
Prostřeno – 1.6. 2016 – Simona:
Ve středu 1.6. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno servírka Simona (22). Zůstaneme na Smíchově, kde v hezkém podkrovním bytečku žije s přítelem sympatická servírka Simona. Svoji práci má ráda a žádná zkušená kuchařka to není. Vařit se teprve učí, ale na jejím menu to nepoznáme, dokonce obsahuje hlavní chod, který vzbudí zvědavost. Je to kohout na víně s domácí bramborovou kroketou. Simona překvapila.
Během vaření ji v pořadu Prostřeno s datem 1.6. 2016 stihne několik nepříjemností, docela ošklivě se pořeže, doma jí chybí káva a musí poprosit kamarádku, aby jí donesla nejen kafe, ale i vanilkovou zmrzlinu a hlavně náplast, tu potřebuje nejvíce.
Také trochu zápolí s moderním sporákem, s nímž zatím nemá moc zkušeností a který nemůže nastartovat. Dostane se do časového skluzu, takže svůj hlavní chod, kde by měly být ještě houby a slanina, ne zcela dokončí.
Blance to v pořadu Prostřeno s datem 1.6. 2016 nevadí, ta nejí žádné houby. Předkrm - italský tataráček – uvítá každý. Hráškový krém je pro Blanku příliš hustá „kajda“, ale většině chutná. Zklamáním kohouta je, že chutná skoro stejně jako kuře, ale omáčka i krokety se hostitelce povedly. Hezký pohodový středeční večer nepokazí ani nepovedená čokoládová pěna.
Dojde i na osobnější témata a hovor u stolu obstarává po celý týden bez problémů Katarína, které je někdy až moc. S Martinem jsou oba slovenského původu, zkusí proto malou lekci slovenštiny, tu ale neocení ani pamětnice Blanka.