Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 16.12. 2015 – Lillo

16. 12. 2015 | Poslední díl
Poslední letošní premiérové Prostřeno! se odehraje v Moravskoslezském kraji, který budou reprezentovat tři ženy a dva muži. Je to taková generálka na Vánoce a diváci se mohou těšit na netradiční i tradiční slavnostní večeře. Po asijské a autentické italské kuchyni v režii Itala ze Sicílie se dočkají i našich rodinných receptů. Úkolem týdne je vánoční specialita, ale nakonec se každý pokusí o ten svůj bramborový salát.

A to se pan Karel bál, že ho snad ani neochutná! Ital Lillo ho vyrábí úplně poprvé. Co se salátů týče, zajímavé a inspirativní budou i dva citrusové saláty. Ten ze Sicílie je solený i pepřený a politý olivovým olejem! Přestože je ve hře stále 50 000 korun, je to vánoční speciál a soupeři k sobě budou laskavější, než jak občas bývá v kraji zvykem. „Dle mého to byl úžasný týden,“ shrnula své dojmy ve finále Jitka. Někdo to ale i letos naposledy zase vyhraje. Kdo to bude? A ani ostatní neodejdou úplně zkátka. Dívejte se na Prostřeno! a nasávejte vánoční atmoséru!

Prostřeno – 16.12. 2015 – Lillo:


Prostřeno – 16.12. 2015 – LilloVe středu 16.12. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno Ital Lillo (36).No Lillo, no party“ tvrdí anglicky výmluvný slogan v bytě třetího hostitele, v Ostravě již domestikovaného Itala s dlouhým jménem zkráceným na Lillo. „Jsem temperamentní veselý člověk, mám rád teplo a slunko a žiju v Česku, kde je zima,“ usmívá se nad těmi rozpory bavič týdne. A po asijském a ruském večeru nás čeká večírek v italském duchu.

Prosecco je příjemným zahájením celé večeře. Menu je v italštině, tady tlumočník Lillo překlad do češtiny vynechal – ať soupeři tápou a těší se. A co Slezany čeká? V předkrmu, z něhož si každý nabídne, co hrdlo ráčí, jsou samé zdravé a aromatické věci: pečené papriky, caprese a grilovaný lilek, olivy a sýry.

Cizrnová krémová polévka s hlívou ústřičnou, v jejímž základu je špek a pórek, má v pořadu Prostřeno s datem 16.12. 2015 asi nejmenší úspěch. Na hlavní chod jsou dvojí čerstvé těstoviny, ale koupené! Na ravioly a tortellini podáváné s šalvějí na másle a se smetanovou omáčkou si hosté docela počkají, i když je to polotovar, což je asi největší výtka k středečnímu vaření.

Polotovarem je v pořadu Prostřeno s datem 16.12. 2015  i přesladký dezert. Koupené trubičky, plněné vlastním krémem z ricotty, jsou ozdobené drcenými pistáciemi a višní. A poté, co se hosté dozvěděli něco o italském ježíškovi a vánočních zvycích, přijde nakonec i praktická ukázka: Papa Natale rozdá dárečky a do sicilské taneční show vtrhne italský policajt. Kdo to ruší noční klid?! Uchlácholí ho štamprlička?

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Lillo,
ve středu 16. 12. 2015 od 18.00 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !