Druhý muž týdne Tomáš si na „stará kolena“ pořídil tři malé děti. Nebydlí úplně komfortně a výhra by se mu jistě hodila, stejně jako motorkářce Hance, která se rozvádí, nebo Katce na mateřské dovolené. I dál se bude bojovat hlavně snahou o nejlepší menu a pobavení soupeřů. Tentokrát půjde o klasičtější pokrmy, hodně se bude podávat vepřové maso, které bude na hlavní chod hned třikrát.
A třikrát se hostitelé také pokusí své soupeře zaujmout a pobavit různými znalostními testy. A nejen to – jednou budou při konzumaci moučníku dokonce přepadeni zloději! Úkolem týdne budou všelijaké placky a placičky, ale pozor – nikoliv bramborové!
Je tudíž třeba zariskovat a povzbudit vlastní fantazii. Kdo ze soutěžících uspořádá nejlepší večírek? A kdo získá největší sympatie diváků a tím si vylepší domácí rozpočet o 10 tisíc korun? To teprve uvidíme. Dívejte se každý všední den na Prostřeno! a hlasujte! I vy můžete získat odměnu deset tisíc!
Prostřeno – 9.4. 2018 – Kateřina:
V pondělí 9.4. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno mladá dvojnásobná maminka Kateřina (27). První hostitelka musí mít velkou trpělivost, protože její byt zdobí rodinné puzzle, které skládala sama. Katka má ráda ruční práce a taková bude i její zábava, která však hosty moc nepobaví. Hostitelka si dělá vrásky s úkolem týdne, protože si neví rady, jak připravit placky bez brambor. Poradí jí „přítel na telefonu“?
Pondělní menu je tak trochu inspirované francouzskou kuchyní, na předkrm je paštika a k ní budou i domácí bagety, což hosté ocení. Po cibulačce, kterou sama hostitelka označí za experimentální, jsou vepřové medailonky s hořčičnou omáčkou - také jedna ze specialit hlavně burgundské kuchyně. S hořčicí se samozřejmě vaří i v Česku.
Medailonky měly být původně asi z panenky, jak uvádí i Katčin recept, jenže nakonec se kuchařka rozhodla pro vepřovou pečeni. A ta, jak víme, bývá pro minutkovou úpravu často dost suchá.
Maso zůstalo tuhé, to je také nejčastější stížnost soupeřů. Hostitelka věší z té kritiky hlavu a soupeřům připadá hlavní chod ani ne průměrný. Jemná a dobrá je ale sladká tečka - karamelová panna cotta, k níž prý Kateřinu inspiroval Zdeněk Pohlreich.