Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis

27. 03. 2018 | Poslední díl
Velikonoční Prostřeno! bude zčásti mezinárodní. U stolu se sejdou nejen Češi, ale také jeden Slovák, Řek a Polák. Samí třicátníci. Pro Naděždu je symbolem Velikonoc beránek. Pro Řeka Vasilise jsou tyto svátky velmi důležité, jde o příchod jara, kdy lidé chodí do kostela a skromně se stravují. Pro věřícího Poláka Andrzeje znamenají Velikonoce dobro a naději, vítězství nad smrtí.

Slovák Lubo je má zase spojené s barvením vajíček, rodinnými setkáními a bohatým stolem, veselými zvyky, kdy kluci polévají holky vodou a za to dostanou vajíčko, panáka nebo sladký dáreček. A pro Markétu je to hlavně čas strávený s rodinou, kdy se peče mazanec, barví vajíčka a vaří se nějaká výborná sváteční bašta.

Úkol týdne je zelený a někteří soutěžící to pojmou vskutku nápaditě a originálně. Muži jsou v mírné přesile a všichni budou opět bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun i o přízeň diváků, která jim může přinést dalších 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z hlasujících diváků. Sledujte pohodové, pestré a zajímavé velikonoční Prostřeno! a nezapomeňte hlasovat!

PRostřeno - 27.3. 2018 VasilisProstřeno – 27.3. 2018 – Vasilis:


V úterý 27.3. 2018 v pořadu Prostřeno uvaří Řek Vasilis (39). Ani Řek Vasilis nemíní na taktiku moc spoléhat, prý ji neumí ani používat, říká o sobě obchodní zástupce pro velkou americkou technologickou firmu a vystudovaný chemik. Svoji původní profesi předvede během zábavy, kdy uspořádá malý domácí ohňostroj, což ho stojí propálený ubrus i čalounění křesla.

Vasilis pochází z Atén, žije u nás téměř patnáct let a česky mluví dobře. Hosté se v jeho bytě v michelské novostavbě cítí dobře a většinou se už těší na řecké menu, které pozorný hostitel s láskou a péčí předvede. Začne zajímavou úpravou větších krevet v rajské omáčce, zapečených s fetou. Naděžda má na krevety alergii, ale ze zvědavosti trochu ochutná. Přesto si musí vzít protialergický prášek, který jí hostitel promptně a ochotně nabídne.

Dobře to dopadne a následující řecká čočková polévka, ochucená rajčaty, je příjemným překvapením. Na hlavní chod Vasilis upeče sváteční velikonoční jehně s brambory. V úterý toho moc nesní Markéta, která jehněčí nemusí, jenže maso je šťavnaté, voňavé a prostě výborné. Jako úkol týdne Vasilis připraví tzatziki.

Krok za krokem, jak má tradiční okurkový salát s tučným řeckým jogurtem, česnekem, koprem a zelenou petrželí vypadat. Prostě paráda! A v žádném případě nevázne u stolu ani konverzace, kdy se od hostitele spolustolovníci dozvědí místy překvapivé informace o řeckých zvycích. A samozřejmě nechybí ani pálenka ouzo nebo po pryskyřici vonící víno retsina.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Vasilis,
v úterý 27.3. 2018 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis:

Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !