Úkolem týdne budou jednohubky. Těšit se můžeme i na pár domácích zvířátek, tentokrát želvu, samozřejmě pejska a také dvě fretky. Soutěžící budou kromě hlavní výhry opět bojovat i o přízeň diváků, která jim může přinést dalších 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z hlasujících diváků. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Prostřeno – 5.4. 2018 – Jana:
Ve čtvrtek 5.4. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno veselá veganka Jana (30). Pánská kadeřnice Jana pozve své hosty do zbrusu nového domečku, kde bydlí s manželem. Je romantický a zařízený ve stylu Provence. Jana je sice veganka, ale veganka mlsná. Svá jídla ráda smaží, miluje hranolky a ostré chutě. A svůj jídelníček si pestří spoustou neobvyklých surovin. Například její tatarák samozřejmě nebude z masa, jak se bojí Růžena, která syrové maso nepozře, ale z rýžových chlebíčků!
Kdo to pozná? Následuje pekingská polévka, která je ostrá po chilli, zde asi kuchařka skutečně přestřelila. Růžena s ostatními nejprve nesouhlasí, pak ale z polévky skoro přijde o hlas a musí si pomoc panáčkem. Je to zdařilý herecký výkon, nebo má opravdu tak citlivé hrdlo? To ví nejlépe asi jen ona. Nevšední produkty obsahuje i hlavní chod.
Domácí hranolky s Janinou oblíbenou solenou cibulí jsou klasika, ale doprovází je „černé ragú“, které je prý z ovoce – chlebovníku. Tak to je určitě pro všechny premiéra. Veganská kuchyně v Janině pojetí není propadák – hosté si pochutnají i na jemném „čoko tofurníku“. Hostitelka si dá s přípravou večeře totiž opravdu hodně práce.
Nejvíc to ale kazí Růžena, která si chce s Vlastou vyříkat vše o úterku a o údajně špinavém nádobí. Jana se ale nenechá, svůj večer zvládá dobře a pro hosty připraví zábavu se zavázanými očima. I ta souvisí s její veganskou kuchyní…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Jana,
ve čtvrtek 5.4. 2018 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová