Slovák Lubo je má zase spojené s barvením vajíček, rodinnými setkáními a bohatým stolem, veselými zvyky, kdy kluci polévají holky vodou a za to dostanou vajíčko, panáka nebo sladký dáreček. A pro Markétu je to hlavně čas strávený s rodinou, kdy se peče mazanec, barví vajíčka a vaří se nějaká výborná sváteční bašta.
Úkol týdne je zelený a někteří soutěžící to pojmou vskutku nápaditě a originálně. Muži jsou v mírné přesile a všichni budou opět bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun i o přízeň diváků, která jim může přinést dalších 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z hlasujících diváků. Sledujte pohodové, pestré a zajímavé velikonoční Prostřeno! a nezapomeňte hlasovat!
Prostřeno – 30.3. 2018 – Markéta:
V pátek 30.3. 2018 v pořadu Prostřeno uvaří Markéta (39). Markéta o sobě říká, že je totální flegmatik a tvrdí, že jí o výhru nejde. Chce si spíš natáčení užít a předvést, co dokáže. Pokud ale vůbec hledat v pražsko-středočeské partě nějakého taktika, tak by si pánové tipli Markétu. Zatím toho snědla nejméně, nedojídá a občas i kritizuje. Hostitelka z Bubenče vypadá fajnově, má ambiciózní menu a především krásný mezonetový byt, kde žije se svou rodinou.
Má tři děti, byt přes celé patro, podkroví patří teenagerovi. Sportovní maminka miluje golf a má svůj projekt pro opuštěné děti. Připraví moderní menu, jaké je zvyklá vařit ve sváteční dny. Netají se tím, že je mlsná a není jí jedno, co jí. V krásné a účelně zařízené kuchyni má spoustu pomůcek, pohybuje se tu sebevědomě, avšak ani jí nevyjde úplně všechno. Těsto na chléb nevykyne dobře ani v domácí pekárně, ale jinak už jde všechno jako po másle. Na menu chybí polévka, což vadí nejvíc asi Lubomírovi, hostitelka vsadila na dva předkrmy.
Prvním je sezamová rýže s hovězím masem a japonskou majonézou s rybí příchutí. Na druhý chod je hřebenatka s hráškovým pyré. Mušle sv. Jakuba se musí opéct rychle a je jasné, že pro většinu hostů je to premiéra. Hlavní chod - filet mignon na černém pepři s koňakovou omáčkou a gratinovanými dvoubarevnými brambory - hosty trochu zmátne, někdo si myslí, že místo steaku dostane rybu.
A přestože se hostitelka správně zajímá, jak moc chtějí hosté maso propečené, ani jí se nepodaří požadovaný stupeň dodržet a maso je většinou „well done“. Stejně je to ale mňamka… Lehký hruškový koláč se bude konzumovat během projížďky historickou tramvají a k tomu bude i něco zeleného – zelený čaj. Je to improvizace, Markéta prý až do konce netušila, jaký úkol týdne na ni čeká.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Markéta,
v pátek 30.3. 2018 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová