Jako úkol týdne bude bonusový chod z cizrny, to by mohla studentka Markéta znát. Nebude mít během týdne hlad? Nebo se jí soupeři dodatečně přizpůsobí? A jak bude Markéta bodovat? Tato otázka se logicky vynoří vždy, když se u stolu objeví někdo, kdo by maso nevzal do úst. Středočeská pětice v tom není jednotná a rozdělí se na dva tábory.
Kdo všechno se bude cítit ukřivděný? A čím překvapí maminka Martina? Ta si přinese vlastní mističky, ve kterých si domů odnáší to, co u stolu nesní. Finále v její režii bude hravá i výchovná „večeře s přesahem“. Lákadlem pro to stát se nejlepším hostitelem je nadále výhra 60 tisíc korun.
K další odměně v podobě 10 tisíc korun dopomohou svými hlasy diváci, kteří mohou ze soutěžících vybrat toho, jenž se jim nejvíce líbí. A s prázdnou neodejde ani jeden z hlasujících diváků, který si může rovněž odnést 10 tisíc korun. Dívejte se na premiérové Prostřeno! a hlasujte!
Prostřeno – 25. 1. 2018 – Lubomír:
Ve čtvrtek 25.1. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno podnikatel Lubomír (25). Na večeři u jediného muže týdne, mladého podnikatele Lubomíra, jsou dámy hodně zvědavé. Luboš vypadá, že má jídlo rád, že mu i rozumí, a může hodně překvapit. Sebevědomý hostitel ale bude nakonec docela zklamaný. Ne ze svého výkonu, jako z návštěvy.
Určitě si něco myslí o pověstném házení perel… Vsadil hodně na suroviny a celkem jednoduché postupy, chtěl být moderní a světový, jenže možná až moc. Svým způsobem nejlépe dopadl start, salát s ovčím sýrem se ukázal jako dobrý nápad a dámy nechaly své talíře prázdné. Dokonce ani obávaný ovčí sýr nikdo neodmítl, dokonce ani Markéta!
Vývar s játrovými knedlíčky může bez knedlíčků i Markéta, protože v něm není ani stopa masa. Bohužel je ale polévka studená. Kritika Lubošovi na náladě nepřidá, ale dorazí ho hlavní chod, který skoro nikomu nechutná. Tagliatelle s bazalkovým pestem jsou přijaty dobře a může je i Markéta, ale velký steak z tuňáka, obalený v sezamu, dámy zklame. Sezam je prý hořký a tuňák také dost studený, no docela katastrofa. Z hlediska hostitele jde o čirý nevděk, neznalost. A nejednoznačně dopadne i sladká tečka, náročná na přípravu, protože makronky je podle Luboše nutné vážit na gramy.
A pro jistotu si je připravil den předem. Na v menu avizovanou zmrzlinu se slaným karamelem už rezignoval, prý proto, že je toho jídla už nějak moc. Makronky jsou opravdu sladké, navíc je jich málo. A dámy u Luboše občas žízní… Prostě nezavděčíš se lidem všem, to platí u jídla dvakrát. K tomu Zdeňka zase začne šít do Markéty s Martinou. Ve čtvrtek se budou dlabat dýně a po tomhle jejím rýpání by mohla být Markéta s nožem v ruce až nebezpečný tvor. Navíc když jsme v Hrdlořezech…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Lubomír,
ve čtvrtek 25.1. 2018 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová