Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 22.12. 2017 – Latif

22. 12. 2017 | Poslední díl
Poslední letošní Prostřeno! bude v Praze a ve Středočeském kraji. U prostřeného vánočního stolu se sejdou tři muži a dvě ženy - tři cizinci a dva Češi. Palestinec, Američanka, Egypťan a Češi Martin a Petra. Ti všichni se utkají nejen o 60 tisíc u stolu, ale i o dalších 30 tisíc od diváků, kteří mohou každý den bodovat hostitele a tomu, podle nich nejlepšímu, kromě finanční odměny udělit i řád Zlaté vařečky. Soutěžící předvedou své pojetí Vánoc.

Menu představí pokrmy plné koření, orientálních chutí a vůní, zakapané citronem a ovoněné skořicí a zázvorem, budou ale i ryby, salát nebo jablečný koláč. S tím souvisí také úkol týdne – nejoblíbenější vánoční recept každého z amatérských kuchařů. Občas se ztratíme v překladu a divákům tentokrát hodně pomohou moderátoři Jana Boušková a Václav Vydra. Cizinci u stolu by si asi nejlépe popovídali anglicky, někdy konverzace prostě trochu drhne, vždyť čeština je opravdu těžký jazyk.

Prostřeno – 22.12. 2017 – LatifAmeričanka Lisa si dokonce myslí, že sedm pádů mohl vymyslet „snad jen ďábel“. Martin má zprvu trochu odstup a místy u stolu brblá, nakonec se ale jako hráč projeví zejména upovídaný a žoviální Yousef, kterého je všude plno a který celý vánoční týden zahájí. Kdo tento kosmopolitní týden vyhraje? Češi, nebo cizinci? Sledujte Prostřeno! každý všední den!

Prostřeno – 22.12. 2017 – Latif:


V pátek 22.12. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno ekonom Latif (36). Poslední hostitel, Egypťan Latif, hosty pozve do svého domečku v Kopanině, kde s rodinou žije. S manželkou, která není Češka a česky ani nemluví, mají dvě děti. Latif je koptský křesťan a něco o historii a své víře prozradí i svým hostům. Vánoce slaví obvykle až v lednu, podobně jako to mají pravoslavné církve.

Také Latif připraví jídla, která nejsou v Čechách obvyklá. Předvede kuchyni s pokrmy egyptskými i typickými pro celou oblast, jako jsou třeba rýží plněné vinné listy. Uvaří dva hlavní chody, jedním z nich je kuřecí řízek, ovšem poněkud více okořeněný než ten náš a k němu bude nezvyklá příloha – bramborové kuličky plněné masem.

I ty jsou obalené v trojobalu a smažené. Latifův stůl se jen prohýbá, každý si může nabídnout z několika pokrmů, jako je borghol s masem nebo kofta, což je rýže s ořechy. Hosté by asi docela uvítali, kdyby jogurtový okurkový salát, který dostali hned k úvodním vinným listům, zůstal na stole pořád, jídlo by nebylo tak suché. Sladkou tečkou je sváteční arabský koláč kahk připravený z másla, ořechů a skořice. Latifova hostina soupeřům chutná asi určitě víc než včerejší Martinova večeře.

Na zábavu Latif hosty vezme ven na zahradu, kde si u ohně místo buřtíků zakouří oblíbenou šíšu. Z vodní dýmky si potáhnou i ti, kteří normálně nekouří. Je to totiž nakažlivé a příjemné… Vyhrají to Vánoce arabské, americké nebo naše české? Dívejte se na letošní poslední premiérové Prostřeno! každý všední den v 17.50 a hlasujte!

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Latif,
v pátek 22.12. 2017 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 22.12. 2017 – Latif:

Prostřeno – 22.12. 2017 – Latif
Prostřeno – 22.12. 2017 – Latif
Prostřeno – 22.12. 2017 – Latif
Prostřeno – 22.12. 2017 – Latif
Prostřeno – 22.12. 2017 – Latif
Prostřeno – 22.12. 2017 – Latif
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !