8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 30.6. 2016 - Jiřina

30. 06. 2016 | Poslední díl
Velikonoční týden se odehraje v Praze a středních Čechách v zajímavé sestavě čtyř žen a jediného muže. Ženy dělí až dvě generace, nejmladší je cizinka ze záhadného Tatarstánu, muslimka, která nejí vepřové, ale ani kachnu – a ta přistane na stole často.

Dania se prezentuje tatarskou kuchyní. Jediný muž má příjmení Bajaja a díky němu to bude i pohádkový týden. Bajaja se k ženám opravdu chová jako princ a také se občas pohádkově nají, u stolu se rozhodně neupejpá a starší dámy vaří jako o život. Přesto se občas něco nepovede...

Prostřeno – 31.3. 2016 - JiřinaÚkol týdne bude logicky velikonoční, každý musí připravit nějakou sváteční specialitu. Kdo ví, proč se slaví Velikonoce a peče se beránek? Ví to kupodivu jen muslimka Dania… Kdo uvaří nejlepší večeři a vyhraje 50 000 korun v tomhle veselém týdnu? Bavte se u svého oblíbeného pořadu Prostřeno!

Prostřeno – 30.6. 2016 – Jiřina:


Ve čtvrtek 30.6. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno nekompromisní Jiřina (54). Podle skladby jídelníčku to ve čtvrtek vypadá na reparát včerejšího Yvetina menu, obě večeře si jsou dost podobné. Jiřina občas zmatkuje a s ničím se nemaže; v kuchyni vypukl „hotový Saigon“. Pravda, tohle poctivé menu si žádá dost místa a času a oboje se rázné hostitelce nedostává.

A do toho si v pořadu Prostřeno s datem 30.6. 2016 nevybrala snadný úkol týdne – velikonočního beránka. Tatarská princezna, která se s Jiřinou, jak víme, nemusí, si snad nedá ani zelí, do něhož Jiřina přidává slaninu i plátky jablek.

Do toho v pořadu Prostřeno s datem 30.6. 2016 peče domácí rohlíky, koláče i kachnu, vaří slepičí polévku, bramborové knedlíky, již dva zmíněné druhy zelí, na začátek večeře je teplý krůtí salát, prostě je toho strašně moc, co musí hostitelka připravit, upéct, uhníst a ochutnat. Vaří se na lince, na zemi, všude, Jiřinka stále něco hledá – a beránek jde do trouby podruhé, uvnitř je syrový, až má nakonec opálená ouška. A ještě musí Jiřina připravit slavností tabuli, z toho má snad největší starost.

Bajaja přijde hladce oholen a s kohoutem na hlavě, jak to včera slíbil. Co víc si může Jiřinka přát? Skvělé jídlo, jenže rohlíčky k předkrmu jsou velmi propečené, velmi křupavé a velmi malé – a na přidání už není, zbytek se spálil. Polévka „bez limetky“ je mnohem lepší než ta včerejší.

Dania v pořadu Prostřeno s datem 30.6. 2016 nedojí ani knedlík a beránka zase nedají jí, prý je spíš na koukání, ale ještě spíš pro zasmání. Ochutná Dania aspoň kynuté koláčky (s rumem)? Návštěva pivovaru potěší Bajaju, múzickou abstinentku ale asi moc nenadchne…

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Jiřina,
ve čtvrtek 30.6. 2016 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !