8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 27.6. 2016 - Dania

27. 06. 2016 | Poslední díl
Velikonoční týden se odehraje v Praze a středních Čechách v zajímavé sestavě čtyř žen a jediného muže. Ženy dělí až dvě generace, nejmladší je cizinka ze záhadného Tatarstánu, muslimka, která nejí vepřové, ale ani kachnu – a ta přistane na stole často.

Dania se prezentuje tatarskou kuchyní. Jediný muž má příjmení Bajaja a díky němu to bude i pohádkový týden. Bajaja se k ženám opravdu chová jako princ a také se občas pohádkově nají, u stolu se rozhodně neupejpá a starší dámy vaří jako o život. Přesto se občas něco nepovede...

Prostřeno – 28.3. 2016 - DaniaÚkol týdne bude logicky velikonoční, každý musí připravit nějakou sváteční specialitu. Kdo ví, proč se slaví Velikonoce a peče se beránek? Ví to kupodivu jen muslimka Dania… Kdo uvaří nejlepší večeři a vyhraje 50 000 korun v tomhle veselém týdnu? Bavte se u svého oblíbeného pořadu Prostřeno!

Prostřeno – 27.6. 2016 – Dania:


V pondělí 27.6. 2016 uvaří v ořadu Prostřeno Tatarka Dania (22). Mladá Dania je první hostitelkou pražského a středočeského týdne a velké překvapení se spoustou otázek. Je to Tatarka a většina soupeřů nemá ani povědomí o existenci či poloze její vlasti v Rusku.

A Dania, která žije u nás sedm let a studuje zde dvě vysoké školy, jim to moc neulehčí. Její zkušené soupeřky v pořadu Prostřeno s datem 27.6. 2016 usoudí, že kdyby jim ochutnávky místo dcery připravila hostitelčina matka, určitě by to dopadlo lépe. I když se Dania snaží, povede se ji nejvíce předkrm, plněný lilek se sýrem.

A národní polévka šurpa, která je z jehněčího, což je sice nezvyklá surovina, ale vývar je chutný. Hůře dopadne v pořadu Prostřeno s datem 27.6. 2016 hlavní chod, protože pod šašlikem si většinou představíme dlouhý špíz nebo ražniči, ale Dania podusí hovězí plněné cibulkou, ve výsledku tvrdé a spíchnuté velmi odolnými párátky. Nejstarší Daniela to svými třetími zuby ani nedokáže ukousat.

K tomu podává nahrubo nakrájenou zeleninu, která spíš než jako pečená chutná jako spařená. Bude k jídlu tatarská omáčka? Tu Dania ani nezná… Alkohol se nepodává, Dania je muslimka.

Dezert pachlava, podobný známější baklavě, se v pořadu Prostřeno s datem 27.6. 2016 také nepovede. Je tvrdý a měl by se namáčet v čaji, který ale hostitelka přinese pozdě. I zábava je tatarská – kdo si zazpívá svatební písně a zatančí tatarské tance?

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Dania,
v pondělí 27.6. 2016 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !