Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis

27. 03. 2018 | Poslední díl
Velikonoční Prostřeno! bude zčásti mezinárodní. U stolu se sejdou nejen Češi, ale také jeden Slovák, Řek a Polák. Samí třicátníci. Pro Naděždu je symbolem Velikonoc beránek. Pro Řeka Vasilise jsou tyto svátky velmi důležité, jde o příchod jara, kdy lidé chodí do kostela a skromně se stravují. Pro věřícího Poláka Andrzeje znamenají Velikonoce dobro a naději, vítězství nad smrtí.

Slovák Lubo je má zase spojené s barvením vajíček, rodinnými setkáními a bohatým stolem, veselými zvyky, kdy kluci polévají holky vodou a za to dostanou vajíčko, panáka nebo sladký dáreček. A pro Markétu je to hlavně čas strávený s rodinou, kdy se peče mazanec, barví vajíčka a vaří se nějaká výborná sváteční bašta.

Úkol týdne je zelený a někteří soutěžící to pojmou vskutku nápaditě a originálně. Muži jsou v mírné přesile a všichni budou opět bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun i o přízeň diváků, která jim může přinést dalších 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z hlasujících diváků. Sledujte pohodové, pestré a zajímavé velikonoční Prostřeno! a nezapomeňte hlasovat!

PRostřeno - 27.3. 2018 VasilisProstřeno – 27.3. 2018 – Vasilis:


V úterý 27.3. 2018 v pořadu Prostřeno uvaří Řek Vasilis (39). Ani Řek Vasilis nemíní na taktiku moc spoléhat, prý ji neumí ani používat, říká o sobě obchodní zástupce pro velkou americkou technologickou firmu a vystudovaný chemik. Svoji původní profesi předvede během zábavy, kdy uspořádá malý domácí ohňostroj, což ho stojí propálený ubrus i čalounění křesla.

Vasilis pochází z Atén, žije u nás téměř patnáct let a česky mluví dobře. Hosté se v jeho bytě v michelské novostavbě cítí dobře a většinou se už těší na řecké menu, které pozorný hostitel s láskou a péčí předvede. Začne zajímavou úpravou větších krevet v rajské omáčce, zapečených s fetou. Naděžda má na krevety alergii, ale ze zvědavosti trochu ochutná. Přesto si musí vzít protialergický prášek, který jí hostitel promptně a ochotně nabídne.

Dobře to dopadne a následující řecká čočková polévka, ochucená rajčaty, je příjemným překvapením. Na hlavní chod Vasilis upeče sváteční velikonoční jehně s brambory. V úterý toho moc nesní Markéta, která jehněčí nemusí, jenže maso je šťavnaté, voňavé a prostě výborné. Jako úkol týdne Vasilis připraví tzatziki.

Krok za krokem, jak má tradiční okurkový salát s tučným řeckým jogurtem, česnekem, koprem a zelenou petrželí vypadat. Prostě paráda! A v žádném případě nevázne u stolu ani konverzace, kdy se od hostitele spolustolovníci dozvědí místy překvapivé informace o řeckých zvycích. A samozřejmě nechybí ani pálenka ouzo nebo po pryskyřici vonící víno retsina.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Vasilis,
v úterý 27.3. 2018 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis:

Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
Prostřeno – 27.3. 2018 – Vasilis
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles