8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 25.7. 2016 – Giorgio

25. 07. 2016 | Poslední díl
U prostřeného stolu se v Moravskoslezském kraji sejdou tři muži a dvě ženy. Tvoří mladou a pestrou partu, která místo taktizování bude dobře vařit, hostit a nalévat. Kulinářská laťka je tentokrát dost vysoko a schopnosti a invence amatérských kuchařů ze severu Moravy jsou celkem vyrovnané. A to jeden z kuchařů letos teprve končí gymnázium.

Prvním hostitelem je Ital, na kterého se musí s češtinou trošku pomaleji, ale řeč u stolu určitě váznout nebude, o to už se postarají policista Lukáš s živelnou Kateřinou – ti dva pusu skoro nezavřou. Ani úkol týdne není pro Moravany a Slezany nijak složitý, protože připravit nějakou „nízkokalorickou specialitu“ je pro vyznavače zdravého a moderního vaření denní chleba. Mezi účastníky je i jeden umírněný vegetarián, Lukáš se o odlehčenou kuchyni hodně zajímá.

Prostřeno – 6.6. 2016 – GiorgioPředvede to i v praxi? Dalším potěšujícím faktem moravskoslezského týdne je, že s kvalitním vařením koresponduje i úroveň bydlení, kde se bude Prostřeno! odehrávat. Kulisami tohoto klání nejsou žádné stísněné temné kouty, ale moderní a vzdušné domovy, kde se pohodlně vaří a příjemně stoluje. A kdo se bude ve finále radovat nejvíce? No přeci ten či ta, kdo od svých soupeřů dostane nejvyšší počet bodů. A body se tentokrát šetřit nebude… Co se to ale v pátek stane? Komu dá Kateřina pořádný záhlavec? Co ji tak naštve? Nebo je to legrace? Sledujte další Prostřeno!

Prostřeno – 25.7. 2016 – Giorgio:


V pondělí 25.7. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Ital Giorgio (34). První večeři podává IT specialista Giorgio původem z jižní Itálie, který si v Petřvaldu u Karviné založil rodinu a postavil domek. Uvaří -  jak jinak? – autentické italské menu. S češtinou má trochu problémy, ale snaží se a v překladu se neztratí téměř nic z toho, co se bude jíst a o čem se bude u stolu mluvit. Ještě lépe než čeština jde Italovi vaření, v kuchyni je to takový přirozený talent.

První hostitel má v pořadu Prostřeno s datem 25.7. 2016 ambici představit trochu jiná jídla než jen těstoviny, proto připraví výborný gratinovaný lilek na předkrm, hovězí vývar bude skoro stejný jako ten náš, jen v něm není zelenina, zato si do něj Giorgio rád nasype něco strouhaného parmazánu. Ossobuco po milánsku se šafránovým rizotem je slavné jídlo, ale není moc lidí, které by ho už někdy ochutnalo.

Dnes mají tu možnost soupeři a určitě toho nelitují. Mladé hovězí je měkoučké, jen šafránové rizoto je pro někoho až příliš al dente a moc aromatické po šafránu. A k té pizze se Giorgio a jeho hosté přece jen propracují – tvorba pizzy je totiž pondělní zábavou, po níž následuje ještě výborná Panna cotta s jahodami a mojito přelivem.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Giorgio,
v pondělí 25.7. 2016 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !