Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 18.12. 2015 – Jitka

18. 12. 2015 | Poslední díl
Poslední letošní premiérové Prostřeno! se odehraje v Moravskoslezském kraji, který budou reprezentovat tři ženy a dva muži. Je to taková generálka na Vánoce a diváci se mohou těšit na netradiční i tradiční slavnostní večeře. Po asijské a autentické italské kuchyni v režii Itala ze Sicílie se dočkají i našich rodinných receptů. Úkolem týdne je vánoční specialita, ale nakonec se každý pokusí o ten svůj bramborový salát.

A to se pan Karel bál, že ho snad ani neochutná! Ital Lillo ho vyrábí úplně poprvé. Co se salátů týče, zajímavé a inspirativní budou i dva citrusové saláty. Ten ze Sicílie je solený i pepřený a politý olivovým olejem! Přestože je ve hře stále 50 000 korun, je to vánoční speciál a soupeři k sobě budou laskavější, než jak občas bývá v kraji zvykem. „Dle mého to byl úžasný týden,“ shrnula své dojmy ve finále Jitka. Někdo to ale i letos naposledy zase vyhraje. Kdo to bude? A ani ostatní neodejdou úplně zkátka. Dívejte se na Prostřeno! a nasávejte vánoční atmoséru!

Prostřeno – 18.12. 2015 – Jitka:


Prostřeno – 18.12. 2015 – JitkaV pátek 18.12. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno Jitka (45). Jitka si vzala ve své prodejně týdenní dovolenou, a protože vaří jako poslední, těší se, že se o ni bude ty čtyři dny někdo starat. Finále ale leží na jejích bedrech, a protože chystá opravdové hody, snad jí v komfortní kuchyni jejího rodinného domu „na konci světa“ zbyde dost sil. Poslední hostitelka totiž chystá dvě polévky, tři druhy mas. Není ale někdy méně spíše více?

V Prostřeno! se tohle rčení již párkrát potvrdilo. Tady by se najedl určitě i ten šestý pocestný podle Jitčiny rodinné tradice, bude to opulentní krmě. Hoří! To je prý další vánoční zvyk, utahuje si ze sebe nešťastná hostitelka, která bude mít co větrat. Tentokrát se v troubě nespálilo cukroví, ale krutony do polévky. A hosté dostanou v pořadu Prostřeno s datem 18.12. 2015 na výběr. První je česnečka, prý přesolená a dost obyčejná, Andree dokonce připomněla školní jídelnu. Rybí polévka, v níž bylo hodně vnitřností, nikomu nechutná.

Předkrm s bramborovými šiškami má být postní, to ale dnes neplatí. Pak stůl zaplní tácy se třemi druhy pečeného masa, k němuž jsou pečené brambory a „pořádná zeleninová hospodská obloha z druhé cenové skupiny“, raduje se Andrea. Tohle jídlo se ale u Jitky doma normálně podává až na Boží hod. „My jsme hodně masová rodina,“ vysvětluje uhoněná hostitelka.

Po přesolené polévce je hlavní chod v pořadu Prostřeno s datem 18.12. 2015 naopak nedosolený, pro Karla je maso i přesušené, ten se ale v pátek tváří trochu jako morous. S plnými bříšky se jde ven za zábavou, do výrobny medu a svíček. A pak přijde sladká tečka a to hlavní – poklice a pod nimi vytoužená odměna pro výherce! Kdo to bude?

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Jitka,
v pátek 18. 12. 2015 od 18.00 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !