Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 14.12. 2015 – Tereza

14. 12. 2015 | Poslední díl
Poslední letošní premiérové Prostřeno! se odehraje v Moravskoslezském kraji, který budou reprezentovat tři ženy a dva muži. Je to taková generálka na Vánoce a diváci se mohou těšit na netradiční i tradiční slavnostní večeře. Po asijské a autentické italské kuchyni v režii Itala ze Sicílie se dočkají i našich rodinných receptů. Úkolem týdne je vánoční specialita, ale nakonec se každý pokusí o ten svůj bramborový salát.

A to se pan Karel bál, že ho snad ani neochutná! Ital Lillo ho vyrábí úplně poprvé. Co se salátů týče, zajímavé a inspirativní budou i dva citrusové saláty. Ten ze Sicílie je solený i pepřený a politý olivovým olejem! Přestože je ve hře stále 50 000 korun, je to vánoční speciál a soupeři k sobě budou laskavější, než jak občas bývá v kraji zvykem. „Dle mého to byl úžasný týden,“ shrnula své dojmy ve finále Jitka. Někdo to ale i letos naposledy zase vyhraje. Kdo to bude? A ani ostatní neodejdou úplně zkátka. Dívejte se na Prostřeno! a nasávejte vánoční atmoséru!

Prostřeno – 14.12. 2015 – Tereza:


 Prostřeno – 14.12. 2015 – TerezaV pondělí 14.12. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno mladá účetní Tereza (25). První hostitelka se těší na příjemný a klidný vánoční týden a přátelské kolegy. Na Terezčině hlasu i zakřiknutém chování je ale patrná velká nervozita. A vaření začne poněkud komplikovaně. Domácí vajíčka do dezertu nejsou v pohodě? To je to slíbené vánoční překvapení? Terezka má ráda asijskou kuchyni a tu si také připravila pro své soupeře.

Známou thajskou polévku v pořadu Prostřeno s datem 14.12. 2015 tvoří vývar z rybích hlav, ale i z kokosového mléka, citronové trávy a směsi hub. Polévka je chutná, ale studená a bohužel i zdrclá, kuřecí maso už tam pro někoho ani nemuselo být, je ale v původné receptuře na Tom Kha Kai. Předkrmem jsou studené vietnamské rolky v rýžovém papíru se dvěma druhy náplně.

Ochutná krevety i Andrea, která k nim má po jednom nevábném zážitku téměř odpor? A hlavní chod? Podle pana Karla byl losos ve sladkokyselé omáčce a sezamové krustě s jasmínovou rýží – rybou dvakrát mrtvou, protože vysušenou. A Jitčina výtka – losos na stůl doputoval studený, pro Itala Lilla je zase až moc sladký. A netradiční příloha rýže je v pořadu Prostřeno s datem 14.12. 2015 suchá.

Zvláštní je i dezert. Barvou zmrzlina připomíná známou pistáciovou, ale zelená je od japonského čaje. „Je hodně povzbující, možná že dnes ani neusnete,“ straší hosty s úsměvem hostitelka, která je se svým večerem spokojená. Zdobení svíček se ukázalo jako roztomilá vánoční zábava a příležitost k hlubšímu seznámení.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Tereza,
v pondělí 14. 12. 2015 od 18.00 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !