Bude to i týden oranžových, nasládlých, zeleninových a krémovitých polévek. Jako vedlejší téma se nabízí „život s cizincem“, což například poslední účastnice, jejíž manžel je Francouz, považuje za obohacení. Své k tomu také řekne nejstarší Alice, která žila dvacet let v Německu, nebo Ondřej, který si přivezl svého registrovaného partnera až z Dominikánské republiky.
A v neposlední řadě se budeme bavit také o zdravém vaření a životním stylu, který vyznává zejména výživová poradkyně Diana nebo pracující student Honza. Kdo ze Západočechů vyhraje krásných 50 000 korun a stane se hostitelem týdne? Dívejte se na Prostřeno! a dozvíte se to.
Prostřeno – 5.2. 2016 – Ivana:
V pátek 5.2. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno dvojnásobná maminka Ivana (32). „Možná si o mně myslí, že jsem největší taktik ze všech,“ říká málomluvná Iva, původem Slovenka z Banské Bystrice, „ale já to ani nestíhám. Někdy chci něco říct, ale ani se nedostanu ke slovu.“ Změní se to v pátek, který patří téhle milé drobné mamince na mateřské? Moc ne, hosté jsou během poslední večeře poněkud rozjetí.
Alice si plete tučňáka s tuňákem a Ondřejovi, který přišel v převleku za francouzského umělce, už od včerejška připadá, že si sedí na vedení. V útulném plzeňském bytě by se mohli Západočeši cítit opravdu dobře. Ivana to má v něčem jednodušší, protože už ví, co bude za úkol týdne – včera to prozradila Diana. Pivo v pořadu Prostřeno s datem 5.2. 2016 obohatí jeden z předkrmů - pravý francouzský quiche s tuňákem. „Ivana mi vrátila moje středeční španělské menu, akorát ve francouzštině,“ směje se Ondra.
Co všechny ty chody znamenají? Krémová batátová polévka je další z nasládlých zeleninových krémů, v receptu jsou dokonce dvě hrušky. Iva se pustí do odpalovaného těsta, ale protože nějak nenabývá, zkusí to s novou várkou obohacenou o další vejce a mouku. Některé recepty má od své tchyně. Nakonec mají slané větrníčky s lososovým krémem obrovský úspěch a hosté si přidávají.
Hostitelka v pořadu Prostřeno s datem 5.2. 2016 dbá i na servírování, hlavní chod, hovězí po burgundsku podává v malých kastrůlcích. A protože francouzsky se kastrol řekne cocotte (vyslov kokot), je zase čemu se smát! Ivanina plánovaná zábava je lákavá, neboť se pojí s ochutnávkou vína a sýrů a hádáním lokalit, odkud jsou. A co bude k dezertu – citronovému dortu se sněhovými pusinkami? Pravé šampaňské!
Štědrá a v bodování velkorysá Ivana se svým francouzským večerem potěšila chuťové buňky soupeřů, zda ale též skutečně zabodovala, to teprve uvidíte ve finále dalšího týdne pořadu Prostřeno!