Bude to i týden oranžových, nasládlých, zeleninových a krémovitých polévek. Jako vedlejší téma se nabízí „život s cizincem“, což například poslední účastnice, jejíž manžel je Francouz, považuje za obohacení. Své k tomu také řekne nejstarší Alice, která žila dvacet let v Německu, nebo Ondřej, který si přivezl svého registrovaného partnera až z Dominikánské republiky.
A v neposlední řadě se budeme bavit také o zdravém vaření a životním stylu, který vyznává zejména výživová poradkyně Diana nebo pracující student Honza. Kdo ze Západočechů vyhraje krásných 50 000 korun a stane se hostitelem týdne? Dívejte se na Prostřeno! a dozvíte se to.Prostřeno – 5.2. 2016 – Ivana:
V pátek 5.2. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno dvojnásobná maminka Ivana (32). „Možná si o mně myslí, že jsem největší taktik ze všech,“ říká málomluvná Iva, původem Slovenka z Banské Bystrice, „ale já to ani nestíhám. Někdy chci něco říct, ale ani se nedostanu ke slovu.“ Změní se to v pátek, který patří téhle milé drobné mamince na mateřské? Moc ne, hosté jsou během poslední večeře poněkud rozjetí.
Alice si plete tučňáka s tuňákem a Ondřejovi, který přišel v převleku za francouzského umělce, už od včerejška připadá, že si sedí na vedení. V útulném plzeňském bytě by se mohli Západočeši cítit opravdu dobře. Ivana to má v něčem jednodušší, protože už ví, co bude za úkol týdne – včera to prozradila Diana. Pivo v pořadu Prostřeno s datem 5.2. 2016 obohatí jeden z předkrmů - pravý francouzský quiche s tuňákem. „Ivana mi vrátila moje středeční španělské menu, akorát ve francouzštině,“ směje se Ondra.
Co všechny ty chody znamenají? Krémová batátová polévka je další z nasládlých zeleninových krémů, v receptu jsou dokonce dvě hrušky. Iva se pustí do odpalovaného těsta, ale protože nějak nenabývá, zkusí to s novou várkou obohacenou o další vejce a mouku. Některé recepty má od své tchyně. Nakonec mají slané větrníčky s lososovým krémem obrovský úspěch a hosté si přidávají.
Hostitelka v pořadu Prostřeno s datem 5.2. 2016 dbá i na servírování, hlavní chod, hovězí po burgundsku podává v malých kastrůlcích. A protože francouzsky se kastrol řekne cocotte (vyslov kokot), je zase čemu se smát! Ivanina plánovaná zábava je lákavá, neboť se pojí s ochutnávkou vína a sýrů a hádáním lokalit, odkud jsou. A co bude k dezertu – citronovému dortu se sněhovými pusinkami? Pravé šampaňské!
Štědrá a v bodování velkorysá Ivana se svým francouzským večerem potěšila chuťové buňky soupeřů, zda ale též skutečně zabodovala, to teprve uvidíte ve finále dalšího týdne pořadu Prostřeno!
Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025?
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Hrajte s námi SUDOKU online !
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026










