Pro Mirku Sabinina bramboračka poctivá určitě není, jak dopadne Jarčina „poctivá česnečka z Kožlan“? Ta by si slovo „poctivá“ ze svého jídelníčku v pátek nejradši vymazala… A proč Jarka nepije? Protože je vyléčená alkoholička, jak si myslí Mirka? Nebo proto, že poznala, že alkohol je metla lidstva a lidé pod jeho vlivem páchají špatné věci, jak říká sama? Prostě Mirka a Jarka se moc nemusí a nic dobrého si o sobě nemyslí.
„Ve finále mě vyhodnotili jako kritika týdne, ale já jsem na to hrdá,“ říká Mirka, která soupeře podezírá, že nechtějí slyšet názory ostatních. Jarka doufá, že až se Mirka uvidí a uslyší, že jí aspoň trochu dojde, jak to přehání. A Petr se domnívá, že největší kritička kritiku nesnese. Petr je nezadaný muž a svobodná Jarmila by ho klidně brala. A už ví, kdo by u nich doma vařil. No přece Petr, když je mnohem lepší kuchař než ona… Jak dopadne super kritická Mirka a kdo to na Plzeňsku vyhraje? Sledujte Prostřeno! a dozvíte se to!
Prostřeno – 26.5. 2016 – Petr:
Ve čtvrtek 26.5. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Petr (35). Petr touží dámy velmi dobře pohostit. „Mě vaření vždycky bavilo,“ říká o jedné ze svých četných zálib momentálně nezadaný muž s tetováním, který umí vařit jako šéfkuchař. Holky přivítá v útulném bytě, kde by se jim mohlo líbit, v obýváku má akvárium i krb. Petrovo menu je košaté, lákavé a vyčerpávající. Je dobré všechno prozradit v názvu jídla, nebo jen naznačit, aby zůstalo nějaké tajemství? I takové bude téma hovoru.
Přípravu čtvrté večeře v pořadu Prostřeno s datem 26.5. 2016 začne Petr, který má jídla výrazných chutí rád, přípravou pikantní polévky. Pro koho bude kuřecí čínská polévka s chilli, tofu a vejcem už moc? Je „hot“ ve všech směrech - horká i pálivá. Poměrně složitý předkrm z plněných kuřecích prsíček připomíná spíš hlavní chod. Proč je Péťa sám, když umí tak dobře vařit? „Ženy si hýčká a možná se snaží až moc,“ má jasno Mirka. To svobodná Jarmila by to s Petrem klidně zkusila...
Nejhorší z celého večera je v pořadu Prostřeno s datem 26.5. 2016 čekání na hlavní chod. Pavla a Jarmila jdou do kuchyně zkontrolovat, jestli Petr nepotřebuje s něčím pomoci. Umyjí a protřou příbory a Péťovi to jde hned lépe od ruky. Sabina a Mirka se bojí, aby kachní prsíčka nezůstala růžová, Mirka má obavy i z přílohy se sušenou šunkou. Vyplatilo se čekání na hlavní chod? Pro Sabinu je maso krvavé a Mirka si samozřejmě vždycky něco najde – přesto je čtvrteční večeře o laťku výš než všechny předchozí.
„Mirka je hráčka, tam jde vyloženě o prachy, já se jí ani nedivím,“ má jasno Petr. Pro Pavlu je jídlo bez chybičky… Za zábavou se jde ven a hostitel je rád, že se sešla většina žen, které si ve svíčkárně zkusí vyrobit svíčky. A následuje nepečený zdravý dezert z chia semínek. Přestože je internet plný informací, kdo ještě neví, co jsou chia semínka?