Pro Mirku Sabinina bramboračka poctivá určitě není, jak dopadne Jarčina „poctivá česnečka z Kožlan“? Ta by si slovo „poctivá“ ze svého jídelníčku v pátek nejradši vymazala… A proč Jarka nepije? Protože je vyléčená alkoholička, jak si myslí Mirka? Nebo proto, že poznala, že alkohol je metla lidstva a lidé pod jeho vlivem páchají špatné věci, jak říká sama? Prostě Mirka a Jarka se moc nemusí a nic dobrého si o sobě nemyslí.
„Ve finále mě vyhodnotili jako kritika týdne, ale já jsem na to hrdá,“ říká Mirka, která soupeře podezírá, že nechtějí slyšet názory ostatních. Jarka doufá, že až se Mirka uvidí a uslyší, že jí aspoň trochu dojde, jak to přehání. A Petr se domnívá, že největší kritička kritiku nesnese. Petr je nezadaný muž a svobodná Jarmila by ho klidně brala. A už ví, kdo by u nich doma vařil. No přece Petr, když je mnohem lepší kuchař než ona… Jak dopadne super kritická Mirka a kdo to na Plzeňsku vyhraje? Sledujte Prostřeno! a dozvíte se to!
Prostřeno – 24.5. 2016 – Sabina:
V úterý 24.5. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno nejmladší středoškolačka Sabina (18). Přestože Sabina přiznává, že vařit se učí teprve posledního půl roku, zvolí si poměrně složité menu a během jeho příprav se dostane do potíží. Ne všechno se povede podle jejích představ, a tak musí improvizovat. A ne každý má pro mladou hostitelku pochopení. Předkrm - šunkové vějířky – ale chutná všem, pochválila jej dokonce i kritička Mirka.
Ovšem polévka je v pořadu Prostřeno s datem 24.5. 2016 už podle ní jen obarvená voda, přestože je v ní jíška a houby, chybí v ní česnek, cibule i sůl, není to ta „poctivá“ voňavá bramboračka, jak si ji představujeme. Podle hostitelky je ale „poctivá“ každá polévka, co není mixovaná, protože aspoň ví, co jí. Sabina má problém s hlavním chodem; cibule na skopovém mase se spálí, bramborové knedlíky srazí a výpek je skoro průhledný.
Když jí pak do kuchyně v pořadu Prostřeno s datem 24.5. 2016 přijdou asistovat hladoví a nedočkaví Mirka s Petrem, je už lehce nevrlá, tečou jí nervy. „Sabina si bohužel nasadila vysokou laťku,“ myslí si Jarka. A co všechno patří do divokého koření, o tom nás nekompromisně poučí Mirka. Největší katastrofou bohužel není chybějící jalovec, ale jídlo je studené. Mirka má dost podnětů ke kritice, ale upřímně, kdo by v osmnácti dokázal tohle uvařit?
„Co ale dělá v Prostřeno?“ zajímá Mirku, která kromě kritiky i neustále radí. „Mirka si myslí, že čím více má dětí, tím je moudřejší,“ štve hostitelku, která ani po upozornění nerozlévá víno. Má pro to svůj důvod. Sabina totiž vezme hosty do místního pivovaru, kde je čeká i ochutnávka. Hutný, pro někoho i nahořklý či mazlavý moučník toho na úterní, poněkud křečovité večeři už moc nespraví…