I společnost v pořadu Prostřeno je pestrá – dva rozdílní mladí muži a tři zkušené ženy, které mají vaření tak zvaně „v paži“. Jako by se ani nehrálo o padesát tisíc. A aby to talentovaní Západočeši neměli tak jednoduché, musí k tomu uvařit ještě krajová lidová jídla. Znají je?
Recepty na kočičí štajryš, číčánky, machout, knedluraj a žebračku by se mohly šiknout před výplatou. Legráckou týdne je, že nejštíhlejší Tomáš je překvapivě největším jedlíkem týdne. Dojídá po ostatních, přidává si a jednou dokonce dostane výslužku. Celých pět dnů se laťka houpe nebezpečně vysoko, je opravdu na co se dívat. Těšte se na Prostřeno z Plzeňska!
Prostřeno – 14.11. 2013 – Tomáš:
Ve čtvrtek 14.11. 2013 uvaří v pořadu Prostřeno sběratel autogramů Tomáš (31). V klidném a zeleném místě bydlí hodný Tomáš. „Knedluraj? To je teda nářez!“ reaguje Tomáš na úkol týdne v barevné kuchyni kuchař, který navíc škubánky nemá moc rád. Po chvíli napětí s nefunkční troubou se Tomáš pustí do taženého závinu podle babiččina receptu, čímž všechny v pořadu Prostřeno s datem 14.11. 2013 velmi překvapí – ženy ho na pečení netipovaly.
Další těsto Tomáš uhněte na špekové knedlíky: „To mě ubíjí,“ přiznává kuchař, který těsta nedělá rád. Energii v jeho krasojízdě mu v pořadu Prostřeno s datem 14.11. 2013 dodá sklenka bílého, alkohol obsahují i úvodní opilé švestky. Hovězí vývar s měkkými noky oslovil Hanku.
Soupeřky jsou překvapeny klasickým menu, na němž je i kančí se šípkovou omáčkou. Čí divočina bude lepší - Tomášova, nebo Martinova? Pozorný hostitel, který myslí i na nápoje, sklízí body. Dozvědí se hosté, kterým to vrtá v hlavě, také něco o Tomášově soukromí?
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Tomáš,
ve čtvrtek 14.11. 2013 od 18.00 na Primě
ve čtvrtek 14.11. 2013 od 18.00 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová