Ohledně svého selektovaného jídelníčku má také dost zajímavé, originální teorie. Dvacetiletá blondýnka žije s o generaci starším kulturistou a motorkářem a sexuálním hrátkám se prý oddávají až sedmkrát denně. Nebo „jen“ sedmkrát týdně? Soupeři jen kroutí hlavami a Iveta odhalí, že tato obdivuhodná frekvence má své racionální jádro. V soutěži je Mirka prý jen pro peníze, chce si zaplatit umělé oplodnění. Bude proto bodovat proklatě nízko, jak vyhrožuje?
Je Mirka skutečně taková hráčka? Ale ani její soupeři se netají s tím, že se do oblíbené kulinářské soutěže přihlásili hlavně z finančních důvodů. Jak tvrdý zápas nás čeká tentokrát, když jsou peníze hlavní motivací? Kdo si na Plzeňsku nakonec odnese vysněných 60 000 korun? Bude to největší taktik, nebo nejlepší kuchař? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a dozvíte se to!
Prostřeno – 11.5. 2017 – Iveta:
Ve čtvrtek 11.5. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno milovnice psů Iveta Rosálie (32). Iveta podnikala v pohostinství, dnes ale pracuje jako administrativní pracovnice. Proč si Zdeněk přinesl holínky? Asi si myslel, že vyrazí na cvičák s jejími milovanými boxery. Jenže Iveta hosty nepozve do svého domečku, kde má havárii a chová své psy, ale do malého bytu ke své mamince. Naštěstí se tady dobře vyzná, nemá totiž jednoduché menu a jídla bude hodně.
Malý byt, velké porce, jak tohle může dopadnout? I čtvrtá hostitelka by ráda vyhrála, a tak se rozhodla si to pojistit a pro hosty připraví pořádnou porci masa skrytou ve svérázném menu. Na předkrm ze syrového masa podává dva tataráky, jeden z pravé svíčkové a druhý z lososa. Už oba dobré předkrmy by prý k nasycení postačily. Jen Mirce, která přišla po včerejšku kritizovat, by mohlo kručet v žaludku, ale rybí tatarák aspoň ochutná, protože podle její svérázné teorie ani „ryba není zvíře“. A co ještě nebude pro Mirku, to je „zelná vodvářka s uzeným a smetanou“, polévka podle Ivetina rodinného receptu. Ta chutná Zdeňkovi, ale Mirce zelňačka páchne a jde se vyzvracet. Prostě se prý přejedla…
Jenže hlavní chod teprve přijde: následuje „flákota ossobuca s bylinkovým štochcem, přelitá majdou z kořenové zeleniny a česnekovým dipem“ – a ten už skoro nikdo nemůže. Ještě že večeři zakončí už jen „lehký piškotový dezert“, což všichni uvítají, bohužel je v něm lógr. Ten sice chutná hostitelce, ale ani trochu hostům. Nálada je tudíž spíš na bodu mrazu a nerozptýlí ji ani zábava o psech. Vyhne se hostitelka ponižující výzvě, kterou navrhuje Mirka? Mine ji po vydatné večeři dvacet dřepů?