Druhý muž týdne Tomáš si na „stará kolena“ pořídil tři malé děti. Nebydlí úplně komfortně a výhra by se mu jistě hodila, stejně jako motorkářce Hance, která se rozvádí, nebo Katce na mateřské dovolené. I dál se bude bojovat hlavně snahou o nejlepší menu a pobavení soupeřů. Tentokrát půjde o klasičtější pokrmy, hodně se bude podávat vepřové maso, které bude na hlavní chod hned třikrát.
A třikrát se hostitelé také pokusí své soupeře zaujmout a pobavit různými znalostními testy. A nejen to – jednou budou při konzumaci moučníku dokonce přepadeni zloději! Úkolem týdne budou všelijaké placky a placičky, ale pozor – nikoliv bramborové!
Je tudíž třeba zariskovat a povzbudit vlastní fantazii. Kdo ze soutěžících uspořádá nejlepší večírek? A kdo získá největší sympatie diváků a tím si vylepší domácí rozpočet o 10 tisíc korun? To teprve uvidíme. Dívejte se každý všední den na Prostřeno! a hlasujte! I vy můžete získat odměnu deset tisíc!
Prostřeno – 10.4. 2018 – Jiří:
V úterý 10.4. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno svobodný finanční specialista Jiří (37). Jiří má cíl hosty zaujmout a složit úspěšný reparát. Okolo jídla vede už od včerejška spoustu řečí, sám ale nezačne úplně šťastně. Nevaří doma, protože v jeho malém bytě nejde elektrika, vařič tudíž nefunguje a lednička je vypnutá a teče. Hosté, které do svého bytu přesto pozve, aby se přesvědčili, jsou z toho všeho celkem otřeseni, dokonce tvrdí, že to v bytě páchne.
Každopádně je jisté, že tady se toho uvařit moc nedá. Jiří se proto přesunul do bytu přátel, kde jsou podmínky i prostředí mnohem lepší. Soupeři jeho verzi ale stejně moc nevěří, Tomáš si dokonce myslí, jestli nešlo od začátku o záměr. Zatímco návštěvě stále vrtá hlavou, jak to vlastně je, druhý hostitel dokončuje své arabské menu. Trošku riskantní jako sázka na jistotu…
Jiří miluje Egypt, hlavně starý Egypt a zná severoafrickou kuchyni, se kterou chce své hosty seznámit. Pro včerejší hostitelku je to opravdu velká neznámá, pro ostatní jídla obsahují až moc cizrny a také výrazná chuť koriandru každému nejede. Večeře začne předkrmy – mezze obsahují například falafel nebo pečený lilek.
Polévka harira není špatná, ale dost výrazná a sytá. Na hlavní chod je jehněčí tažín s arabským chlebem, ani ten hosty nijak neuchvátí, každý jehněčí nemusí. Posledním chodem je sladká baklava, která není špatná, ale padají z ní oříšky a mohla být vláčnější. Na pití dostanou hosté jen vodu nebo mátový čaj, je to takový zvláštní večer. Úkol týdne Jiří nestíhá a asi už chápe, že ani tentokrát nebude výhra žádná tutovka…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Jiří,
v úterý 10.4. 2018 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová