Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 20.12. 2019 – Michaela

20. 12. 2019 | Poslední díl
Poslední premiérové Prostřeno! v tomto roce bude speciální, věnované sváteční a vánoční tématice a jako již tradičně se ho zúčastní většinou cizinci. Stejně jako obvykle se bude hrát o 60.000 korun a hostitelskou čest k tomu. Soutěžící žijí převážně v Praze a okolí, jeden v jižních Čechách. Tři ženy a dva muži prozradí, co se jim u nás líbí, proč zde žijí a jak oslavují konec roku.

Pohodový týden bude o původních zvycích, tradicích, dárečcích, a hlavně o rodinných receptech. Ochutnáme pět svátečních menu. Kromě toho našeho také polské, syrské, tatarské a jedno menu z Bosny a Hercegoviny, které speciální týden zahájí. Českým Vánocům patří finále a také s nimi souvisí úkol týdne: kapr nebo jiné sváteční české tradiční pochoutky na libovolný způsob.

Prostřeno – 20.12. 2019 – MichaelaKomu se to povede nejlépe a komu nejvíc zamotá hlavu jeden vegetarián u stolu? Všichni hostitelé jsou celkem zruční kuchaři. Kdo to ale celé vyhraje a připraví nejhezčí večírek s výborným jídlem a působivou sváteční atmosférou? To uvidíte v Prostřeno! během adventního týdne. Dívejte se od pondělí do pátku, inspirujte se a těšte se na toho svého ježíška!

Prostřeno – 20.12. 2019 – Michaela:


V pátek 20.12. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno obchodnice Michaela (52). A to nejlepší nakonec. Ve finále přijdou na řadu tradiční české Vánoce. Na štědrovečerní rodinné menu své hosty pozve obchodnice s obilovinami a olejnatými semeny. Michaela žije sama, nikdy nebyla vdaná a děti nemá, má ale širokou rodinu a hodně času věnuje své milované fence Emilce. Hostitelka návštěvu nadchne svým komfortním rekonstruovaným bytem plném knih na nejstarším pražském sídlišti Invalidovna, ale také svým klidem a pohostinností.

Míša působí jako tolerantní a vyrovnaný člověk. K atmosféře večeře přispěje i to, že velmi ráda peče vánoční cukroví, není pro ni problém upéct i přes třicet druhů. To velmi ocení Polka Ilona, která se hostitelčiným cukrovím přejí ještě před večeří, marně před ní Boris mísu schovává. Míša Vánoce miluje a slavnostní finále připraví nejlépe, jak dovede. Bude stromeček, cukroví, dárečky, kapr i řízky, doma v rodině také podávají krabí koktejl, pražskou šunku, vývar s knedlíčky nebo kubu. A staročeský kuba v pátek také poslední večeři týdne zahájí.

Pro muslimy bude ale bez sádla, jen s olivovým olejem. Následuje lehká polévka z bílých fazolí a fenyklu, protože v Míšině rodině moc nemusejí ryby a polévku z kapra doma nevaří. Následuje hlavní bašta – variace řízečků a tradiční bramborový salát. Míša marně zápolí s domácí majonézou, ale nakonec si stejně poradí. Pro Aitu připraví salát bez majonézy nebo smažený sýr.

Celou večeři korunuje bohatý oříškový dort se šlehačkou. Strhne čtyři další národnosti česká vánoční atmosféra podpořená lidovými koledami? U Míši je taková pohoda, že se dokonce zklidní i temperamentní Aita a muslimka Elmira, která Vánoce normálně neslaví, se až dojme k slzám. Dokonce poprosí hostitelku, zda by se u ní nemohla o Vánocích stavit, aby si ty hezké chvíle a dobré jídlo ještě jednou užila. To už je co říct a Michaela má být právem na co hrdá.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Michaela, v pátek 20.12. 2019 od 17.50 hodin na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 20.12. 2019 – Michaela:

Prostřeno – 20.12. 2019 – Michaela
Prostřeno – 20.12. 2019 – Michaela
Prostřeno – 20.12. 2019 – Michaela
Prostřeno – 20.12. 2019 – Michaela
Prostřeno – 20.12. 2019 – Michaela
Prostřeno – 20.12. 2019 – Michaela
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !