Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 13.12. 2019 – Zdeněk

13. 12. 2019 | Poslední díl
Prostřeno! se odehraje v Moravskoslezském kraji a chlapi budou mírné v převaze, tři ku dvěma ženám. Ti všichni se utkají o výhru 60.000 korun a hostitelskou čest k tomu. Na severu Moravy se sejde pohodová parta, promíchaná genderově i věkově, hostitelé jsou docela zajímavé osobnosti a často mají toulavé boty.

To se projeví i v jídelníčcích, fantazii se meze nekladou. Účastníci, z nichž dva prožili část života v cizině, se ve svých jídelníčcích inspirovali ve Španělsku, Itálii, Thajsku, Maďarsku, Austrálii, na menu se dostanou i pštrosí steaky. To bude pro většinu soutěžících premiéra, stejně jako občas i netradiční servírování pokrmů. Úkol týdne souvisí s lokalitou, tou sousedskou - Moravané a Slezané mají připravit nějakou polskou specialitu.

Prostřeno – 13.12. 2019 – ZdeněkDo Polska jezdí často na nákupy a z tamní gastronomie určitě něco nejen odkoukali, ale i ochutnali. Nebo také poradí babičky a samozřejmě internet. A kdo to celé vyhraje? Mládí, nebo zkušenost? Dobré jídlo, nebo zvítězí taktika? Napínavé to bude až do konce! A nezapomeňte hlasovat, vždyť deset tisíc nemusí získat jenom váš favorit, ale také vy!

Prostřeno – 13.12. 2019 – Zdeněk:


V pátek 13. 12. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno nejstarší hostitel, emigrant Zdeněk (66). Pan Zdeněk se po revoluci vrátil od protinožců zpět do vlasti, kde si s manželkou koupili hezký dům ve Frýdku-Místku. Má odtud úchvatný výhled na hory, ale přesto je rozhodnutý, že až dům prodá, vrátí se zpět do Austrálie, kde žijí jeho děti a vnoučata.

Poslední hostitel o sebe pečuje, sportuje a pravidelně drží půst, tento týden to ale musí porušit. Zdeněk, který je už v důchodu, pracoval jako finančník a prý poznal celý svět. Finální menu tudíž míří do různých světových stran: Na úvod udělá thajskou smaženou rýži, kterou hosté pochválí. Pak uvaří maďarskou gulášovou polévku podle svého oblíbeného receptu, dost pikantní, na hlavní chod usmaží vídeňský řízek a kuřecí pikantní řízečky.

Vídeňský řízek by měl být z telecího masa a obrovský jako sloní ucho, jenže to by se pak nevešel Zdenkovi do friťáku. Je k němu „moravský bramborový salát“, kde jsou i jablka. Jako dezert je dort Pavlova, kterou hostitel servíruje pod názvem „australský zákusek“.

Není úplně jednoduché tento dezert dokonale připravit, i Zdeněk se sněhovým dortem trochu bojuje, dočká se ale pochvaly, nedokonalosti zakryje šlehačka a něco se schová pod ovocem. Diskutovat se bude víc než dost nejen nad jídlem, ale i nad hostitelovými zážitky nebo plány do budoucna. Zábava s autíčky a lákavou výhrou je trochu infantilní, ale legrační a možná inspirativní pro maminku malého chlapečka Martinu.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Zdeněk, v pátek 13.12. 2019 od 17.50 hodin na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 13.12. 2019 – Zdeněk:

Prostřeno – 13.12. 2019 – Zdeněk
Prostřeno – 13.12. 2019 – Zdeněk
Prostřeno – 13.12. 2019 – Zdeněk
Prostřeno – 13.12. 2019 – Zdeněk
Prostřeno – 13.12. 2019 – Zdeněk
Prostřeno – 13.12. 2019 – Zdeněk
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !