8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 28.3. 2016 - Dania

28. 03. 2016 | Poslední díl
Velikonoční týden se odehraje v Praze a středních Čechách v zajímavé sestavě čtyř žen a jediného muže. Ženy dělí až dvě generace, nejmladší je cizinka ze záhadného Tatarstánu, muslimka, která nejí vepřové, ale ani kachnu – a ta přistane na stole často.

Dania se prezentuje tatarskou kuchyní. Jediný muž má příjmení Bajaja a díky němu to bude i pohádkový týden. Bajaja se k ženám opravdu chová jako princ a také se občas pohádkově nají, u stolu se rozhodně neupejpá a starší dámy vaří jako o život. Přesto se občas něco nepovede...

Prostřeno – 28.3. 2016 - DaniaÚkol týdne bude logicky velikonoční, každý musí připravit nějakou sváteční specialitu. Kdo ví, proč se slaví Velikonoce a peče se beránek? Ví to kupodivu jen muslimka Dania… Kdo uvaří nejlepší večeři a vyhraje 50 000 korun v tomhle veselém týdnu? Bavte se u svého oblíbeného pořadu Prostřeno!

Prostřeno – 28.3. 2016 – Dania:


V pondělí 28.3. 2016 uvaří v ořadu Prostřeno Tatarka Dania (22). Mladá Dania je první hostitelkou pražského a středočeského týdne a velké překvapení se spoustou otázek. Je to Tatarka a většina soupeřů nemá ani povědomí o existenci či poloze její vlasti v Rusku.

A Dania, která žije u nás sedm let a studuje zde dvě vysoké školy, jim to moc neulehčí. Její zkušené soupeřky v pořadu Prostřeno s datem 28.3. 2016 usoudí, že kdyby jim ochutnávky místo dcery připravila hostitelčina matka, určitě by to dopadlo lépe. I když se Dania snaží, povede se ji nejvíce předkrm, plněný lilek se sýrem.

A národní polévka šurpa, která je z jehněčího, což je sice nezvyklá surovina, ale vývar je chutný. Hůře dopadne v pořadu Prostřeno s datem 28.3. 2016 hlavní chod, protože pod šašlikem si většinou představíme dlouhý špíz nebo ražniči, ale Dania podusí hovězí plněné cibulkou, ve výsledku tvrdé a spíchnuté velmi odolnými párátky. Nejstarší Daniela to svými třetími zuby ani nedokáže ukousat.

K tomu podává nahrubo nakrájenou zeleninu, která spíš než jako pečená chutná jako spařená. Bude k jídlu tatarská omáčka? Tu Dania ani nezná… Alkohol se nepodává, Dania je muslimka.

Dezert pachlava, podobný známější baklavě, se v pořadu Prostřeno s datem 28.3. 2016 také nepovede. Je tvrdý a měl by se namáčet v čaji, který ale hostitelka přinese pozdě. I zábava je tatarská – kdo si zazpívá svatební písně a zatančí tatarské tance?

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Dania,
v pondělí 28.3. 2016 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 28.3. 2016 - Dania:

Prostřeno – 28.3. 2016 - Dania
Prostřeno – 28.3. 2016 - Dania
Prostřeno – 28.3. 2016 - Dania
Prostřeno – 28.3. 2016 - Dania
Prostřeno – 28.3. 2016 - Dania
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !