VIP Prostřeno – 5.12. 2013 – Josef Mladý:
Josef Mladý v pořadu VIP Prostřeno s datem 5.12. 2013 pozve své kolegy do útulné vršovické Besedy, kde je kuchyňka a kde je zvyklý se scházet s různými lidmi a přáteli. Tady to má rád, protože je tu velký kulatý stůl, kde ani není potřeba ubrus, a pánové se tudíž nemusí tolik žinýrovat.
Venku je počasí, že by psa nevyhnal, domeček je to malinký a nenápadný, tak to snad po hodině čekání a hledání najde i mrznoucí kolega Pepa Náhlovský. Ten zná prvního kuchaře ze všech nejlépe, přesto netuší, co ve čtvrtek všechny komiky u stolu čeká. „Celkem se obávám,“ říká Pepa Náhlovský. „Dřív vařil dobře, ale on se taky dobře oženil a má výbornou manželku-kuchařku, tak kuchyni záhy opustil.“
Jenže Josef Mladý také od své ženy leccos odkoukal a připravil si do pořadu VIP Prostřeno s datem 5.12. 2013 zajímavé menu a recepty: plněný hermelín, květákový krém s rokfórem, baskické kuře a palačinky s mascarpone. Je jasné, že něco bude ostřejší, kořeněnější. Nad dezertem Náhlovský nevěřícně vytřeští oči: „Je to možný? Vždyť on ani neví, co to mascarpone je!“ Ve skutečnosti to ale v pořadu VIP Prostřeno s datem 5.12. 2013 neví Miloš Knor.
Pohodový kuchař Josef Mladý si myslí, že stres do kuchyně nepatří. Jídlo musí být barevné, užívá si, když opéká porce kuřete, španělskou klobásku a papriku na baskické kuře. Skeptik a odpůrce aromatických chutí a receptů Náhlovský se v pořadu VIP Prostřeno s datem 5.12. 2013 netěší ani na předkrm a polévku. „Hermelín? Rokfór? Spíš čekám ty syrečky,“ sýčkuje. Plněný vylepšený hermelín ale návštěvu potěší. Podle Miloše Knora přišlo do hlavního chodu „všechno, co Josef Mladý našel doma“.
Je to prý praktický recept z jednoho hrnce, v Baskicku šetřili časem, když museli vyrábět bomby. Domácí letecký trenažér od znalce letadel a fanouška létání pěkně v teplíčku pány též potěšil, nakonec i největšího brblala večera Josefa A. Náhlovského, přestože nerad létá. Nejraději by si vzal tu hračičku domů… Bezkonkurenčně nejlepší je prý dezert, palačinky s jahodami. „Trvalo to asi hodinu a půl, ale stálo to za to,“ chválí hosté. Jak to ale udělat jinak, když chceme mít palačinky opravdu teplé a čerstvé, že? To nám prozradí Josef Mladý již ve čtvrtek 5.12. 2013 v pořadu Prostřeno.
Nenechte si ujít další VIP Prostřeno, kde uvaří Josef Mladý,
ve čtvrtek 5.12. 2013 od 20:15 na Primě
ve čtvrtek 5.12. 2013 od 20:15 na Primě