VIP Prostřeno 29.11. 2012 – Tereza Mátlová:
Ve čtvrtek 29.11. 2012 uvaří v pořadu VIP Prostřeno Tereza Mátlová bídnické menu, které ale bídné rozhodně není. Co o sobě prozradila zpěvačka, životní partnerka Františka Janečka a maminka malé dcery Emilly Anne ve VIP Prostřeno s datem 29.11. 2012? „Vystudovala jsem operní zpěv, ale dostala jsem příležitost vystupovat v muzikálech,“ říká představitelky Cosetty v Bídnících.
„Lidé určitě řeší, že jsem mladší než můj muž, že bych určitě nezpívala, kdybych ho neměla, ale to jsou věci pro mě nepodstatný, protože kdybych se měla zabývat tím, co si lidé myslí, tak bych tím strávila celý život,“ říká Tereza Mátlová. Čím se pochlubí jako kuchařka? To uvidíme již ve čtvrtek 29.11. 2012 ve VIP Prostřeno.„Dnešní menu se jmenuje bídnické a je ve francouzském stylu,“ říká Tereza Mátlová.
Marian Vojtko doufá, že kolegyně zase nezvolí recept na smetanový dezert a polévkový krém, protože jak už víme z úterka, smetana nedělá dobře jeho trávení. Úvodním bonusovým překvapením je „Terinka z husích jater dle lakomce Thennardiera“. Foie gras je nutné předem odblanit. „Je to chod navíc, překvapení pro strávníky a ještě ke všemu strašná piplačka.“
Polévkou, kterou hosté pořadu VIP Prostřeno ve čtvrtek 29.11. 2012 okusí jsou „Slzy Eponiny se sýrovými krutony“, což je recept na francouzskou cibulačku. „Slzy u toho budou, nakrájet cibuli chce trošku odvahy, člověk se u toho napláče jako Eponina v muzikálu,“ netěší se kuchařka.
Jako hlavní chod Tereza Mátlová ve VIP Prostřeno s datem 29.11. 2012 podává „Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou podle Jeana Valjeana“, následují tradiční francouzské sýry jako slaný dezert a definitivní tečkou je „Sladký polibek Maria a Cosetty“. O tom představitelka Cosetty něco ví, tentokrát se za ním skrývá „Crème brûlée v mém pojetí“. Sýr také obsahují „Zapečené brambory truffade“, první příloha k jehněčímu, druhou budou růžičkové kapustičky.
Tereza Mátlová je perfekcionistka a menu si promyslela do puntíku. „Bídnické menu? Už tím názvem jsi, Terezko, zabodovala,“ chválí kolegyni zpěvačka Magda Malá. „Nezpívám si při vaření, ale většinou poslouchám nějakou hudbu a doma vařím často s Emilkou,“ prozradí o svých zvycích u sporáku hostitelka. „Miluju jehněčí,“ těší se Marian nejen na maso, ale také na sýry a výborné víno.
Hosty VIP Prostřeno z 29.11. 2012 nadchne už recept na amuse bouche, jednohubka s foie gras chutná i Magdě, která normálně játra nejí. „Tereza Mátlová také dala důraz na nápoje, měli jsme několik druhů vín, ona sama je vybírala se sommelierem,“ ocení hostitelku miss Lucie Váchová-Křížková, „Vyhrála jsi polívkovou královnu,“ je z cibulačky zprvu nadšený odpůrce smetanových krémů Marian, pak z něho ale vyleze, že nesnáší i vařenou cibuli.
„Mariane, ty si na sebe pleteš hroznej bič, vždyť tě žádná ženská nebude chtít,“ varuje vybíravého strávníka Lucie. Jak zachutná Jeanu Valjeanovi hlavní chod nesoucí jeho jméno? „Výborný, jehněčí dobrá volba,“ chválí Vojtko Terezino maso. „Ten František se musí mít u tebe, když mu takhle vyváříš.“ Zábavou je lovení zlatých rybek na zahradě.
Komu se splní přání? To se dozvíme ve VIP Prostřeno s datem 29.11. 2012! Štěstí si naše hvězdy ještě pojistí vypuštěním lampionů štěstí. Jak se povede moučník, jemuž udělá Terezka až u stolu krustičku flambovací pistolí? „Mně by zajímalo, kde soudruzi z NDR udělali chybu,“ žertuje nad nedostatečně ztuhlým dezertem klaun večera Marian.
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Tereza Mátlová
již ve čtvrtek 29.11. 2012 na Prima Family
již ve čtvrtek 29.11. 2012 na Prima Family