Ajťák, dobrodruh, cestovatel chodí na večeře bos, je dost upovídaný, má spoustu životních zážitků a další, který se odehrál pod dohledem kamer přímo u něj doma, si do svého životopisu – asi nerad – přidá. Hosté, hlavně Lucie, je na Pavla pěkně naštvaná, usmíří se ti dva nakonec? Lucie a Šárka, to jsou dvě soupeřky se zajímavými, ale smutnými osudy a obě ženy by moc potřebovaly vyhrát. Lucka bude kvůli synovi klidně taktizovat, vyjde jí to?
Každý by si přál hlavní výhru šedesát tisíc korun, ale hodně mohou ovlivnit i diváci. Který ze soutěžících od nich tentokrát získá nejvíce bodů? Kdo se stane vítězem divácké volby a kromě třiceti tisíc získá i řád Zlaté vařečky? Kdo si podle diváků odměnu zaslouží nejvíce? Sledujte výjimečné Prostřeno! ze severní Moravy!
Prostřeno – Lucie – 12.12. 2017:
V úterý 12.12. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno maminka Lucie (31). Na Věru to tak působí a není jí dobře, když hostitelka u jídla prozradí svůj příběh. Lucii se narodil syn předčasně a trpí vážnými neurologickými obtížemi. Je jasné, že to úterní hostitelka nemá lehké, navíc je na to sama. A co udělá pro to, aby na výhru dosáhla? Její předkrm obsahuje sušenou šunku jako včera u Jirky, ale pršut bude ve formě závitků s dobrou pomazánkou. Hostitelka přiznává, že míní taktizovat a stydět se za to nebude. A protože jí na výhře záleží, je také docela nervózní.
U vaření se jí až tak nedaří a nervozita jí občas svazuje ruce. Když si odmyslíme hlavní chod, na výsledku to však není až tak moc znát. Chutná je i krémová dýňová polévka, která měla u ní doma premiéru. Taktické ale moc není, že hostitelka se před soupeři sama neustále shazuje a na své chyby kolegy ještě upozorňuje. To hosté nechápou a Lucii naopak radši povzbuzují. Jirka a Pavel, který opět nezklame – na večeři ujel třicet kilometrů bos na kole a dorazí zpocený v cyklistickém dresu - Lucii kvůli přehnané sebekritice domlouvají.
Chlubily nemá nikdo rád, ale ani opak se nemá přehánět! Při hodnocení hlavního chodu má ale Lucie trochu pravdu, protože kuřecí steak na provensálském koření a bramborovo-celerové pyré se jí skutečně nepovedly. A proč vyučená kuchařka použila při přípravě masa polotovar a nezvolila si nějaký vlastní osvědčený recept? Ovšem sladká tečka - nepečený cheesecake to je už jiná káva. Dezert je dost dobrý a skoro dětská hra, jenž mu předchází, a kterou si hostitelka sice moc nepřipravila, hosty docela rozveselí a chmury nad stolem rozežene.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Lucie,
v úterý 12.12. 2017 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová