Rozvádějící se samoživitelka Katka soupeře zaskočí sdělením, že už v pořadu kdysi vařila a o vítězství se chce pokusit znovu. A rovnou říká, že bude taktizovat, protože je v obtížné životní situaci a výhru potřebuje jako sůl. I to je součást taktiky? Protože když soupeři poznají Katčinu realitu u ní doma, nemají pocit, že by na tom byla až tak špatně. Častěji než kdykoli jindy se bude podávat losos, a krom toho, že amatérští kuchaři z Ústeckého kraje jedí ryby, chovají doma také zvířátka; uvidíme opravdu pestrou paletu domácích mazlíčků od hada přes hlučného papouška k potkanovi, který sdílí jeden dětský pokoj kupodivu s kočičkou.
A diváky také čeká zajímavá přehlídka tapet i obkladů zdí, jakými si naši soutěžící zpestřili své bydlení, tentokrát výhradně v bytech. Zábavu dvakrát zprostředkují šikovné děti – jednou Katčiny dcery a podruhé neteře Tomáše. Úkol týdne je příjemný, i když povinný „salát“ většinou stejně dopadne jako bohatší obloha talíře nebo ovoce v pohárku. I to je samozřejmě důvod ke kritice a té tentokrát uslyšíme dost a dost. Kdo to nakonec v Ústeckém kraji vyhraje? Taktička Katka, nebo se opět potvrdí, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku!
Prostřeno – Barbora – 30.10. 2017:
V pondělí 30.10. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno Barbora (26). Brunetka Barbora, která pracuje jako technická podpora ve výrobě elektrorozvaděčů, působí dojmem, že ví, co dělá nejen v kuchyni, ale i v životě. Má partnera, jsou zatím bezdětní, zato jejich byt je plný mazlíčků. Velkého papouška nelze přeslechnout, občas hosty až vyděsí. Bára, která si hlídá linii, s partnerem pěstuje turistiku a sama cvičí, se snaží věci nezahušťovat moukou, což se jí v případě třetího chodu nevyplatí.
Její zeleninový předkrm – obložené cuketové mini pizzy prý chutnají spíš jako bramborák. Nezahuštěná je i čočková italská polévka, která hostům docela chutná, ale u hlavního chodu by byla smetanová hořčičná omáčka určitě lepší hustší, protože se v ní topí jinak chutný steak z krkovice a zeleninové upečené barevné hranolky.
Hostitelka si je toho vědoma, stejně jako toho, že její sladká tečka, „bezé rokáda“ (piškot jen z bílků) se šlehačkou, by si potřebovala ještě pár hodin „pospat“ v chladu, aby změkla a byla křehčí. Hosté si spolu během prvního oťukávacího večera i zazpívají legrační podobu písničky Holka modrooká a zatím mají pocit, že by si mohli rozumět.