Uprostřed Čech se setkají tři mladé ženy a dva muži. Pavla, která se ráda pouští do hovorů o vaření a postupech, dráždí vyvařeného a zkušeného naturála Pavla. Naši Středočeši jsou poměrně dost velcí hnidopiši, co se týče jídla, praxe ale trochu pokulhává. Shodou okolností je tentokrát v hlavní roli cibule, kotlety a pivo: dvě cibulačky, třikrát kotlety, z toho dvakrát na pivu. A navíc i česnečka, králík, jehněčí a jeden vypadlý vlas…
A kdo se v jídle nejvíce nimrá? Irena! Pozře jen bílé maso – nakonec se ukáže, že jen kuře. Z každé porce proto preparuje šunku, salám a slaninu, tentokrát jí ale nikdo extra zvlášť nepodstrojuje. Prostě má smůlu. Pavel dokonce považuje „za demenci“ účastnit se kulinářské soutěže s podobným omezením. Myslí si to i kolegové? Zvítězí tentokrát taktika, nebo zkušenost? Už brzy vám další premiérové Prostřeno na Primě!
Prostřeno – 9.4. 2014 – Barbora:
Ve středu 9.4. 2014 uvaří v pořadu Prostřeno kreativní sváteční kuchařka Barbora (25). Barbora z pražských Stodůlek pracuje ve světě financí. Její byt ani menu nepostrádají francouzský šmrnc. Soupeři dostanou příležitost dva dny po sobě porovnat podobné jídelníčky (aniž by o to zejména v případě polévky moc stáli). Čí cibulačka bude lepší?
Pavel si prý rozšířil zatím jednosložkový seznam jídel, která už nepozře. Zatím obsahovala jen sóju... Cukety jsou v předkrmu, ale i v povinném úkolu. Barbora se v pořadu Prostřeno s datem 9.4. 2014 netají tím, že vlastně nerada vaří, ale v kuchyni se projeví jako kreativní člověk. Spálí máslo, ale komu z nás se to nikdy nestalo? Do svých těst a zapečených brambor přidává sýry – jednou balkánský, brambory zjemní mozzarella.
Na zatím nejkrásněji prostřený stůl přijdou v pořadu Prostřeno s datem 9.4. 2014 jehněčí a vepřové kotlety, ochucené citronem a tymiánem. Dočká se Irena své porce kuřecího masa, nebo dostane jen dobré zapečené brambory? Martin je vedle jak ta jedle – makronky si plete s makaróny a tzatziki jsou podle něho z masa.
Barbora si v pořadu Prostřeno s datem 9.4. 2014 vyhraje s vynikajícím dezertem s domácí zmrzlinou a soupeřům dá šanci vyzkoušet si pletení šály jen rukama bez jehlic. Pozornou hostitelku to baví, co na to ale pánové?
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Barbora,
ve středu 9.4. 2014 od 18.00 na Primě.
ve středu 9.4. 2014 od 18.00 na Primě.