Prahu budou tentokrát reprezentovat dva muži, docela fešáci, které dělí generace. A tři ženy - sebevědomá Slovenka Dana, rošťácká sexy servírka Helena a nejmladší Dorota, která je naopak spíš decentní a uzavřená. Oba pánové překvapí svým bydlením, diváci si přijdou na své. Uvidí ateliér zcestovalého fotografa a mládenecké doupě, kde žije desítka mladých mužů!
Možná už tušíte, jak to tam asi vypadá! Prostřeno! je sice tak trochu i o bydlení, ale hlavně především o jídle. Jídelníčky jsou tentokrát pestré i cizokrajné. A jaký úkol týdne na soutěžící čeká? Kdysi se na ně stály fronty, ale dnes je jich všude spousta.
Neměl by být proto žádný problém vyrobit z nich úkol týdne - zadání zní banány. Nebo to problém bude? Kdo to v Praze vyhraje? Uvidíte v dalším premiérovém Prostřeno!
Prostřeno – 9.11. 2017 – Helena:
Ve čtvrtek 9.11. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno mladá servírka a maminka Helena (24). Helena působí jako životní pohodářka, ale nemá to lehké. Hlavně ve čtvrtek ne. Její den začíná poněkud dramaticky. Tak trochu se zrovna stěhuje, a tak trochu nemá kde vařit. Naštěstí na poslední chvíli sežene útulné útočiště u známých.
A protože si vybrala hodně ambiciózní menu, je možné, že se bude v neznámém prostředí hůře orientovat. A pravda je, že hosté se ve čtvrtek hodně načekají, naštěstí se mohou jít pokochat pěkným výhledem na terasu, počasí je příznivé a skleničky plné. Vyplatí se to čekání na večeři ve stylu letem světem? Na předkrm je paštika „vlámské krůtí paté s červenou řepou na rukolovém lůžku, podávané s žitným bochánkem“. Hostitelka měla strach z bochánku, se kterým trochu válčila a snad ho i přesolila, ale výsledek, krásně naservírovaný, všem chutná.
Tomáš si myslí, že Helena je prostě takový kuchařský talent, umí jídla nejen naservírovat, ale i dochutit. A bude se podávat další studená polévka – tentokrát balkánský okurkový tarator s ořechy a česnekem. Toho je snad prý až trochu moc…
Vynikající by byl hlavní chod „provensálské pečené kachní prso s višněmi, grilovaný kozí sýr, bramborový fondán“, který nebyl určitě levný, bohužel brambory dušené v cideru nezměkly, byly skoro syrové, přesto si ale kuchařka vysloužila chválu. Nikoho nezarmoutil ani lehký italský dezert s jahodami, na úkol týdne ale čas hostitelce nezbyl.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Helena,
ve čtvrtek 9.11. 2017 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová