Povinným zadáním je kaše, což je široké téma. Mají z čeho volit, i když výsledek hosty většinou nenadchne. Jen zkušený Pavel úkol týdne zařadí vtipně do své večeře, ale pomůže mu to? Výzvy jsou spíš škodolibé a začne se s tím pěkně od pondělka u věčného optimisty Martina, kterého na chvíli přejde úsměv, možná se i zastydí. Jídelníčky jsou si podobné, čtyřikrát bude vývar, často vepřové maso, jde o hodně masitý týden.
U stolu se dokonce řeší i teplota interiéru a tomu odpovídající oblečení, což nebývá obvyklé. Rozpoutá to Antonie, která chodí na večeře v mikině. Václav jí to oplatí, když k ní dorazí v pátek v kožichu a chce v něm sedět i u stolu. Vzhledem k lokalitě se většina večeří odehraje v panelákových bytech, takže nejen menu, ale i interiéry si jsou docela podobné. Ale vyhraje jenom jeden. Muž, nebo žena? Kdo se stane vítězem ústeckého týdne? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku!
Prostřeno 8.3. 2017 - Pavel – Ústecký kraj:
Ve středu 8.3. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno podnikatel Pavel (27). Ve středu předvede, co dovede, rozvážný a sebevědomý hostitel Pavel. Sází na jistotu – na pořádnou porci kvalitního masa. Toho se zdá někomu v předkrmu málo – jde o salát s masem, ale Pavel ví, co dělá, protože masa bude ještě dost.
Bramboračka by mohla být příjemným zpestřením mezi všemi těmi vývary, ale její chuť je prý poněkud planá, přestože v ní plavou houby, je v ní vývar i domácí máslová jíška. Není to jen přehnaná kritika a taktika? Pavel si věří a mohl by to být silný soupeř. Ve „variacích grilovaného masa s variací příloh“ je pravá svíčková, kachní prsa a vepřová panenka, ta ale dopadne nejhůře. V tak velkém množství masa je dost složité všechny uspokojit ohledně stupně propečenosti, takže pro někoho jsou steaky krvavé, pro jiného vysušené a grilovaná zelenina, kterou nechal Pavel v troubě o něco déle, než zamýšlel, je moc přepečená.
Další přílohou variabilního menu je úkol týdne – bramborová kaše s pórkem, ani ta prý ale „není žádná hitparáda“. Kvůli vaření musí hostitel trávit hodně času v kuchyni, a tak si ani nevšimne, co se děje u stolu. Václav s Antonií se pošťuchují a rýpou do sebe, antipatie mezi nimi narůstá. Pavel se snaží návštěvu mírnit, moc se mu to ale nedaří. U jídla se svěří i se svým soukromím – teprve před dvěma měsíci se vrátil ze Švýcarska, kde působil, a musí řešit nějaké partnerské neshody, které by rád ukočíroval a rodinu zase stmelil dohromady.
Soupeři jsou nároční a zcela je neuspokojí ani osvěžující dezert s kupovanou zmrzlinou a ovocnou omáčkou, byli by radši, kdyby hostitel vyrobil vlastní zmrzlinu. U zábavy je nakonec srandy docela dost, i když trochu jinak než jak to Pavel zamýšlel, občas je to až kouzlo nechtěného.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Pavel,
ve středu 8. 3. 2017 od 17.35 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová