Ne tak zde! Tento týden je harmonický, navíc plný pestrého, veselého a chutného vaření, hezkého útulného bydlení, vysokého bodování, prostě na diváky čekají samé pozitivní věci. A protože jsme v kraji sklářské tradice, podíváme se i do dvou skláren. Také je to týden hub, kterých se v Podještědí rodí stále dost, a naštěstí všem tentokrát houby „jedou“.
A úkol týdne je těžký, ale i s cheesecakem si soutěžící poradí, až na jeden případ ho neodfláknou a ani neprozradí. Když jsou všichni tak přejícní a fajn, bude se výhra dělit, nebo bude jen jeden jasný vítěz? Dívejte se na Prostřeno z Libereckého kraje a dozvíte se to!
Prostřeno – 8.3. 2016 – Petra:
V úterý 8.3. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Petra (29). Petra z Liberce má silnou alergii na ořechy, a tak se u stolu přizná, že jako alternativu k oříškům zkoušela dát doma do čínských jídel už také cvrčky, ti ale v úterý nebudou! Soupeře naopak čeká řada příjemných překvapení. Ochutná Olda papriku v předkrmu v pečené podobě aspoň tentokrát?
Trochu přemoudřelá Petra, která v pořadu Prostřeno s datem 8.3. 2016 mluví jako kniha, si dá na své večeři i úpravě stolu záležet. Tři druhy chuťovek jsou připraveny s péčí i nápadem, marinovaný losos v červené řepě si zaslouží chválu, nápaditý je i Petřin úkol týdne – cheesecake naslano, který hostitelka vtipně zařadí do svého menu.
Na „zimní minestrone“ je v pořadu Prostřeno s datem 8.3. 2016 znát, že má Petra polévku „v paži“, protože jí chutná a často ji vaří. Nadívané křepelky s klasickou houskovou nádivkou nepřistanou na stole každý den a ke všemu nejsou ani vysušené ani bez omáčky, jak se Jakub obával.
Většina hostů jí křepelky v pořadu Prostřeno s datem 8.3. 2016 poprvé, každý dostane jednu, ale určitě se nepřejí – je to malý ptáček. Teplý dezert, který kombinuje hořkou čokoládu a hrušky, je asi nejslabším chodem výtečné večeře. Petra, která se ráda blýskne svými znalostmi a někomu tím lehce leze na nervy, soupeře otestuje vědomostním kvízem z Liberecka. Kdo to vyhraje?