Ne tak zde! Tento týden je harmonický, navíc plný pestrého, veselého a chutného vaření, hezkého útulného bydlení, vysokého bodování, prostě na diváky čekají samé pozitivní věci. A protože jsme v kraji sklářské tradice, podíváme se i do dvou skláren. Také je to týden hub, kterých se v Podještědí rodí stále dost, a naštěstí všem tentokrát houby „jedou“.
A úkol týdne je těžký, ale i s cheesecakem si soutěžící poradí, až na jeden případ ho neodfláknou a ani neprozradí. Když jsou všichni tak přejícní a fajn, bude se výhra dělit, nebo bude jen jeden jasný vítěz? Dívejte se na Prostřeno z Libereckého kraje a dozvíte se to!
Prostřeno – 7.3. 2016 – Jiří:
V pondělí 7.3. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Jiří (38). Kdo po přečtení Jirkova menu usoudil, že první hostitel bude muž, tak se nespletl. Napověděl hlavně první chod, chlapské jídlo, „fešáci na černém pivu po česku“ i hlavní jídlo z kýty bez klasické přílohy.
Jiří ale černé pivo doma v pořadu Prostřeno s datem 7.3. 2016 neměl, takže si pro něj musí na poslední chvíli zaskočit. A dobře udělal, protože předkrm se mu moc povedl. Bohužel se najdou i tací, co nejedí papriku, která v jídle byla, ale to je snad jediná výtka k prvnímu chodu, který všichni konzumují, ani nedutají.
Polévka, byť „francouzská“, v pořadu Prostřeno s datem 7.3. 2016 není klasická cibulačka s vínem. Na hlavní chod se hosté těšili, byli zvědaví na balkánský chléb a marinované vepřové maso, to ale zůstalo trošku tuhé a chléb ničím nezaujal.
To už mnohem lépe dopadl švédský koláč podle kamarádčina receptu, obsahující brusinky. Jiří pozve hosty do své sklárny a každý si může zkusit foukat sklo. Jako jediný Jiří nezvládne úkol týdne, ale hostům to nepřizná. Bude to někdo řešit?