Jak moc se to odrazí v bodování? U Lojzíka si zase budou muset hosté trochu uklidit, aby měli na jeho jídlo aspoň trochu chuť. A ostatní amatérští kuchaři překvapí naštěstí příjemně – dobrou kuchyní, vaří skoro jako profíci. Na zábavu se bude chodit hodně ven a ta pondělní bude opravdu adrenalinová – sjezd na koloběžce i s nehodou! A v sobotu se tahle parta sejde k Poslední večeři.
Tedy pozvánku dostanou všichni a budou také zvědaví, zda všichni nakonec dorazí. Setkání proběhne u Lojzíka. Všichni jsou zvědaví, zda už konečně doma dokázal uklidit. Dojde na reparáty a ke skupině se přimíchá i Lojzíkova maminka. Bude mu tentokrát oporou v kuchyni? Sledujte Prostřeno! od pondělí do soboty a nebudete litovat!
Prostřeno 7.12. 2016 - Lojzík - Liberecký kraj:
Ve středu 7.12. 2016 v pořadu Prostřeno uvaří skladník Lojzík (21). Lojzík není moc zkušený kuchař, i když vaří rád, naučil se to od maminky, která ho nabádala, aby se nepouštěl do nevyzkoušených věcí. A měl ji poslechnout, protože například s játrovými knedlíčky, byť z koupené zavářky, si neví moc rady.
Masová směs s rýží, což je hlavní chod, mu dá taky trochu zabrat, kousky drůbežího masa jsou větší a poněkud bez chuti, Lojzík se přizná, že prý maso s naloženými kapiemi neumí ani moc nakrájet. Šunkové retro rolky na předkrm ani moc rolky nejsou, chybí v nich šlehačka, nejlepší z celého menu je moučník, hutný, ale chutný krupicovo-tvarohový koláč s ovocem. Jídlo je sice podprůměrné, horší je ale prostředí.
Lojzík je z malého hospodářství na venkově, miluje zvířata a s pořádkem a hygienou je poněkud na štíru. Hostům se nelíbí špinavé nádobí, upatlané skleničky, letité hliníkové příbory ani nejsou kompletní, záchod nesplachuje a páchne… Soupeři jsou ale hodní a místo remcání se nakonec dají do uklízení – něco si sami opláchnou a celkově to Lojzíkovi ani nedají moc „sežrat“.
Nakonec je to docela zábavný večer, k čemuž přispěje i návštěva u roztomilého telátka a ochutnávka čerstvě nadojeného kravského mléka. Ukáže se, že Blanka nejí nejen maso, ale nesnáší i mléko a šlehačku. Co ta Blanka vlastně jí?