Prahu budou tentokrát reprezentovat dva muži, docela fešáci, které dělí generace. A tři ženy - sebevědomá Slovenka Dana, rošťácká sexy servírka Helena a nejmladší Dorota, která je naopak spíš decentní a uzavřená. Oba pánové překvapí svým bydlením, diváci si přijdou na své. Uvidí ateliér zcestovalého fotografa a mládenecké doupě, kde žije desítka mladých mužů!
Možná už tušíte, jak to tam asi vypadá! Prostřeno! je sice tak trochu i o bydlení, ale hlavně především o jídle. Jídelníčky jsou tentokrát pestré i cizokrajné. A jaký úkol týdne na soutěžící čeká? Kdysi se na ně stály fronty, ale dnes je jich všude spousta.
Neměl by být proto žádný problém vyrobit z nich úkol týdne - zadání zní banány. Nebo to problém bude? Kdo to v Praze vyhraje? Uvidíte v dalším premiérovém Prostřeno!
Prostřeno – 7.11. 2017 – Tomáš:
V úterý 7.11. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno světácký fotograf Tomáš (54). I když je Tomáš nejstarším účastníkem soutěže, působí mladším dojmem a je to zajímavý hostitel. Se svojí profesí fotografa procestoval celý svět, vyrůstal v Amsterodamu, pobýval v Paříži a fotil i na vládních výpravách. Nyní žije v bytě a zároveň ateliéru na Jarově.
Má jistě co vyprávět, co se týče zájmů je trochu podivín, doma má plynové masky, helmy, malé rakety a podle holek leží na těchto artefaktech i hodně prachu. Jaký kuchař bude dvojnásobný rozvedený otec? Přestože si Tomáš svoje vaření nijak zvlášť nekomplikuje, hostům u něj chutná, předvede vyrovnaný výkon a také své soupeře dobře pobaví, alkoholem nešetří. Jeho menu je také trochu světácké, i když začne dobrotou, jakou si může docela snadno udělat každý doma.
Jde o plněný vydlabaný hermelín, který se musí trochu uležet – pokud to ovšem vydržíme. Hermelín má skoro každý rád, ale s polévkou hostitel trochu zariskoval. Studený pórkový krém vzbudí u soupeřů trochu obavy, přece jen nejsme na podobný typ polévek zvyklí. Nakonec je ale prý tak lahodný, že někteří hosté si dokonce přidají.
Úterní hlavní chod míří do Asie, Tomáš má - na rozdíl od Danky – pikantní a pálivá jídla rád. I když tentokrát se krotí a jídlo zmírní i lahodná chuť rýže basmati. Osvěžující je sladká tečka - ovocný dezert zapečené broskve. A čím Tomáš mile překvapí? Vyrobil si vlastní hru s vlastními pravidly – a to se cení, stejně jako to, že nezapomněl ani na úkol týdne.