Severočeši mají připravit nějaký originální salát – ten se dá vždy zařadit do menu a jídlu dodá cenné vitaminy, svěžest a navnadí strávníky na další chod. Největší radost z takového zadání má Julian i Lenka, protože ti už salát ve svém menu mají a žádný další připravovat nemíní. O to více se může Julian věnovat všetečným dotazům přítomných žen na své profesní zaměření, spojené s erotickým byznysem.
Tolerantní dámy se dokonce dočkají mužského striptýzu. Jaký bude? Vzrušující, nebo spíš legrační? „Profesionála jsem vám neobjednal“, „To jsme poznaly!“ bude hláška týdne, která rozveselí nejen holky, ale určitě i diváky. Soupeři si toho tentokrát moc nedarují, mají mlsné i ostré jazýčky, jak moc budou taktizovat?
Kdo to na Ústecku ke své nefalšované radosti celé vyhraje? Kdo ze soutěžících získá největší divácké sympatie a tím vylepší domácí rozpočet o deset tisíc korun? A který z hlasujících diváků se bude radovat ze stejné částky? Sledujte další premiérové Prostřeno! a hlasujte!
Prostřeno – 6.6. 2018 – Barbora:
Ve středu 6.6. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno laborantka Barbora (20). Benjamínek týdne Barbora pracuje jako laborantka v papírnách ve Štětí a žije s přítelem v útulném bytečku. Vtipná a přímá Barča by si moc ráda pořídila pejska, ale její přítel si to nepřeje, tak si koupila alespoň látkového Azora, který bude mladou hostitelku v jejím kulinářsko-hostitelském snažení provázet.
Barbora si vybrala italsko-francouzské menu a téměř všechno je domácí. Tomatový salát s fetou je na domácí bruschettě, která jí dala hodně práce, a na výsledek je hostitelka pyšná. Polévka bude již podruhé opět hrášková, logicky se tudíž nabízí možnost srovnání s pondělním krémem u Míši. Bára do polévky přidala vlastní poctivý kuřecí bujon, ale zdá se, že to nikdo neocení; hosté spíš kritizují, že krém s krutony a osmaženou slaninou není dost jemný, přepasírovaný.
Ve středu se vůbec hodně kritizuje, nejvíce poznámek má asi Lenka, která pak ale neumí svůj názor obhájit. To Julian na to jde z jiného konce. Pochválí hostitelce i hlavní chod, což jsou gnocchi s vepřovou panenkou a smetanovou omáčkou z červené cibule a hořčice, přestože noky z bramborového těsta se při výrobě úplně nepovedly.
Slepily se, Bára je musela znovu uválet, ty první se v hrnci až rozvařily, zato poslední várka zůstala ještě syrová. Škoda… Kromě delšího čekání na jídlo ani vepřová panenka nedopadla stoprocentně, větší kusy masa byly tuhé. Ale sladkou tečku ocení nakonec všichni, a to se Bára bála, že svůj crème brûlée přesladila. A sladce bonbonová bude i zábava se špejlemi a marshmallow…