Meníčka nebudou jak přes kopírák, dvě jídla se přesto opakují a bude tudíž možnost srovnání. První a druhý den je na předkrm losos, ve středu a ve čtvrtek startuje večeře hermelín. A úkolem týdne nebude želé, jak si Pražáci myslí, ale něco mnohem zapeklitějšího. A skoro nikdo si na molekulární gastronomii nepochutná. Čí večeře naopak pražské chuťové buňky potěší nejvíce? Kdo si v pátek odnese 50 000 korun? Sledujte Prostřeno! i tentokrát.
Prostřeno – 6.5. 2016 – Adam:
V pátek 6.5. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Adam (17). Pražský týden soupeři završí u teprve sedmnáctiletého studenta Adama. Ten se ukázal jako nejvěčnější strávník celého týdne. Vaření i celý večer pro něj bude velkým zážitkem. Adam se snaží vyrovnat svým starším kolegům a docela se mu to daří. I když je v pátek nervózní, určitě se neztratí. Včera se blýskl i jako bavič večera a s hostitelem se dobře doplňovali. S předkrmem, což je taková studentská rychlovka, mu přijde do kuchyně pomáhat Veronika.
Pátá židle je v pořadu Prostřeno s datem 6.5. 2016 stále prázdná, a když Adéla, kterou opět zklamal její orientační smysl, dorazí, pánové mají spoustu řečí, ale hostitel je v klidu. Pak se Adéla sama přizná k tomu, že chodit včas je skutečně její celoživotní problém. Dostane předkrm i polévku, což je zeleninový mexický rozmixovaný vývar, dochucený zakysanou smetanou a kořením. Na hlavní chod už chvíli čeká i Adélka. Ke grilovanému kuřeti s papričkami a mexickou omáčkou bude rýže nebo nachos.
Na ty se Michal v pořadu Prostřeno s datem 6.5. 2016 těší: „To je to jediný mexiko, co jsem kdy ochutnal.“ Hlavní chod prý nezklamal, ani nepřekvapil. I to je Adamův vlastní recept. U stolu se bude probírat cestování, což s poslední večeří souvisí. Večer zakončí šipky, které potěší soutěživé typy, a limetkový cheesecake, jenž se Adamovi prý sice docela povedl, ale podle Veroniky tam chybí ten správný americký sýr. A ve finále se hlavně dozvíme, kdo si tento týden odnese 50 000 korun a stane se šťastným hostitelem celého pražského týdne. Kdo se bude smát nakonec?