Jak moc se to odrazí v bodování? U Lojzíka si zase budou muset hosté trochu uklidit, aby měli na jeho jídlo aspoň trochu chuť. A ostatní amatérští kuchaři překvapí naštěstí příjemně – dobrou kuchyní, vaří skoro jako profíci. Na zábavu se bude chodit hodně ven a ta pondělní bude opravdu adrenalinová – sjezd na koloběžce i s nehodou! A v sobotu se tahle parta sejde k Poslední večeři.
Tedy pozvánku dostanou všichni a budou také zvědaví, zda všichni nakonec dorazí. Setkání proběhne u Lojzíka. Všichni jsou zvědaví, zda už konečně doma dokázal uklidit. Dojde na reparáty a ke skupině se přimíchá i Lojzíkova maminka. Bude mu tentokrát oporou v kuchyni? Sledujte Prostřeno! od pondělí do soboty a nebudete litovat!
Prostřeno 6.12. 2016 - Blanka - Liberecký kraj:
V úterý 6.12. 2016 v pořadu Prostřeno uvaří důchodkyně Milada (60). „Pokud Blanka do téhle soutěže šla,“ vrtá po včerejšku v hlavě zkušené kuchařce Miladě, „musela počítat s tím, že se bude vařit hlavně z masa.“ A její volba je jasná – stará dobrá česká kuchyně.
A je toho jako pro regiment. Maso je v předkrmu „kuřecí lízátka“, v polévce kaldoun s knedlíčky a nudlemi a v hlavním chodu, což je telecí s domácími širokými nudlemi. Ty jsou už předpřipravené. Co si dá Blanka? Zbydou na ni jen ty nudle, grilovaná zelenina a poslední ovocný řez?
Ten ovšem jen v případě, že aspik na piškotu a ovoci není živočišného původu. Není divu, že hostitelce dělá kromě nového nevychytaného sporáku - trouba se v úterý nezastaví - vrásky na čele Blanka a trápí ji, jak vegetariánku nasytí. U stolu bude kvůli tomu docela dusno. Je Blanka opravdu tak nekompromisní? Ano, dokonce se zeptá, kolik má kuře křídel, aby si ostatní uvědomili, kolik křídel je třeba, aby se všichni nasytili.
Ale vděčnému strávníkovi Lojzíkovi to nevadí, ten Blance s masem klidně a rád pomůže. I tentokrát se jde za zábavou ven, je ale poněkud klidnější než v pondělí, půjde o ukázku umění asistenčních psů. Ty Blanka miluje, dokonce má doma pro svého pejska schůdky, aby se dostal pohodlně do její manželské postele.