Severočeši mají připravit nějaký originální salát – ten se dá vždy zařadit do menu a jídlu dodá cenné vitaminy, svěžest a navnadí strávníky na další chod. Největší radost z takového zadání má Julian i Lenka, protože ti už salát ve svém menu mají a žádný další připravovat nemíní. O to více se může Julian věnovat všetečným dotazům přítomných žen na své profesní zaměření, spojené s erotickým byznysem.
Tolerantní dámy se dokonce dočkají mužského striptýzu. Jaký bude? Vzrušující, nebo spíš legrační? „Profesionála jsem vám neobjednal“, „To jsme poznaly!“ bude hláška týdne, která rozveselí nejen holky, ale určitě i diváky. Soupeři si toho tentokrát moc nedarují, mají mlsné i ostré jazýčky, jak moc budou taktizovat?
Kdo to na Ústecku ke své nefalšované radosti celé vyhraje? Kdo ze soutěžících získá největší divácké sympatie a tím vylepší domácí rozpočet o deset tisíc korun? A který z hlasujících diváků se bude radovat ze stejné částky? Sledujte další premiérové Prostřeno! a hlasujte!
Prostřeno – 5.6. 2018 – Sára:
V úterý 5.6. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno temperamentní hostitelka, mladá svobodná maminka Sára (22). Druhá hostitelka Sára je sympatická a působí veselým a otevřeným dojmem, i když při vzpomínce na svého dědečka se hned rozpláče. Svobodná maminka tříletého syna má vynikající vztahy se svou rodinou, s maminkou a babičkou drží hodně při sobě a vzájemně si pomáhají.
Sára také určitě něco odkoukala doma v kuchyni, protože své menu zvládne se ctí a nikdo od ní neodejde hladový. Nepodcení ani zábavu, vymyslí si znalostní hru o hledání pokladu, která má i vtipnou pointu. Sářin předkrm - slaninovo-ananasová kolečka s mozzarellou, kombinuje slané i sladké chutě, je zajímavý a tak akorát sytý. Kuřecí vývar s knedlíčky a nudlemi je díky bujonové kostce docela slaný, někomu vadí, že nudle v polévce nejsou domácí a bohužel v ní zůstala kost, ale knedlíčky jsou prý moc dobré a chutnají i Báře, která normálně vnitřnosti nepozře.
Hosté trochu tápou nad hlavním chodem, což je živáňská se šťouchanými brambory, to by se v bývalém Československu stát nemohlo, tehdy všichni oblíbenou slovenskou pochoutku ještě znali. Zde půjde o ražniči na špejli s pikantní a dochucenou šťávou z vypečeného masa. A báječně dopadnou i poslední „macecha řezy“, přestože s názvem sladké tečky má docela potíže nejen hostitelka, ale i Julian.