A jde někomu jen o výhru, nebo berou pánové účast v této soutěži jako výzvu? A jak si kuchaři poradí s výzvou týdne, kterou je tentokrát jejich první uvařené jídlo v dětství? Je takový úkol vůbec splnitelný a zařaditelný do menu tak, aby jej nikdo nepoznal a neodhalil dřív, než vezme ruličku do ručky?
Komu se úkol týdne podaří vhodně zařadit do své nabídky, a kdo snahu o jeho přípravu vzdá? Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Prostřeno – 4. 9. 2020 - Khanh Ta:
V pátek 4.9. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno Šéfkuchař Khanh Ta se s vietnamskou kuchyní důkladně seznámil během stáže v Culinary Arts School v Saigonu a během práce v rodinných Hanojských bistrech. Jako rodilý Jilemničák strávil většinu života v Česku, kde ho neodmyslitelně ovlivnila i moderní evropská kuchyně.
Za zmínku stojí například praxe v restauraci Story Michala Černého či Entrée pod taktovkou Přemka Forejta. Spolu se svým bratrem Giangem otevřeli v roce 2014 restauraci Gao Den v pražských Stodůlkách. Cílem bylo převést pravou vietnamskou kuchyni do kultivovaného a moderního prostředí.
Po úspěšném fungování restaurace se rozhodli pro otevření dalšího podniku – Taro, kde servírují sedmichodovou degustaci na baru kolem otevřené kuchyně. Khanh Ta a Giang Ta, z nichž první se věnuje výhradně vaření, a druhý zase provozu, svoji restauraci představují jako fine dining podnik neboli nejvyšší formu zážitkové gastronomie, která snoubí skvělé jídlo spolu s luxusní atmosférou.
V kuchyni své oblíbené restaurace, bez pomoci dalších kuchařů. A kritizovat je budou jejich kolegové z branže. Nebo ne? Jak tohle dopadne a kdo nakonec obstojí před svými konkurenty, ale také před celým národem? Sledujte od 31. 8. v 17.40 na FTV Prima.