Úkol týdne už souvisí s vrcholícím jarem a blížícím se létem, protože soutěžící mají připravit zmrzlinu, sorbet nebo jinou mraženou osvěžující pochoutku. Jak se jim to povede a u koho si mlsné jazýčky nejvíce pochutnají? A kdo bude u svého vaření sprostě nadávat? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a opět nezapomeňte hlasovat! Vždyť deset tisíc může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 4.6. 2019 – Jitka:
V úterý 4.6. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Jitka (29) už v Prostřeno! jednou soutěžila, ale neuspěla a chce si napravit reputaci. Jak se jí to povede? Před pěti lety obdržela dnes maminka na mateřské dovolené od soupeřů jen ubohých dvanáct bodů. Přizná se Jitka, že už v pořadu účinkovala a tehdy si uřízla pořádnou ostudu? Je to výhoda? Hosty pozve do Košťan u Teplic, kde bydlí v menším bytě.
V kuchyni občas také peče dorty, je to její koníček i živobytí. A jeden takový originální kousek připraví jako sladkou tečku i soupeřům. Jako poslední přijede Milena, kterou prý zdrželo kamení padající na kapotu jejího auta, David ale téhle historce moc nevěří. I Renata si myslí, že spíš než omluva, je to výmluva. A Milena si to ještě pěkně odnese...
Ale ke stolu! Bruschetta je sice jednoduchý předkrm, málokdy však hostům nechutná, což vyšlo i Jitce. Italská polévka minestrone je hodně hustá a někomu připadá skoro jako omáčka na špagety, chuťově ale ladí a talíře zůstanou povětšinou prázdné. Po italské kuchyni následuje česká specialita – jaké bude jehněčí kolínko se šťouchanými brambory s česnekem?
Ten není v příloze moc cítit, ale jinak hlavní chod vypadá na talíři přesně tak, jak má. A hostům chutná, maso jde lehce od kosti. A kdyby soupeři hodnotili jen Jitčin poslední skořicový dort, dostala by hostitelka maximální počet bodů. Moučník je prý famózní, nevšední kombinace šlehačky a skořice, na kterou si Jitka přišla sama, je nečekaně chutná.