Radek totiž hodně kritizuje, Renatě radí ohledně italské kuchyně a Arménce Suzaně zase vyčítá, že její boršč není tak silný, jak si představoval, a že tak vybíravý strávník by se neměl hlásit do podobné soutěže. A možná na to doplatí… To nejmladší soutěžící, teprve devatenáctiletý Karel, na to jde mnohem taktičtěji. Celý týden se moc neprojevuje, nekritizuje, do nikoho nerýpá, ale… Karel vaří jako poslední a úkol týdne – pokrmy z vajec – už v pátek zná. Navzdory všem dohadům u stolu ohledně prostírání a jídla se partička z Brna a okolí do krve nepohádá.
Stmeluje ji slušná Suzana, věčně rozesmátá Sandra i Renata - sice zklamaná, ale nad věcí… Čeká nás tedy pestrá mezinárodní kuchyně, zajímaví hosté i šmejdění, další výzvy a „módní policie“, která poslední dobou k pořadu neodmyslitelně patří. A dojde i na tvrdě upřímné bilancování, kdy si soupeři navzájem prozradí, jak bodovali. Kdo se ukáže jako největší taktik? A kdo to v Jihomoravském kraji vyhraje a odnese si 60 000 korun? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku!
Prostřeno – 4.5. 2017 – Renata:
Ve čtvrtek 4.5. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno Renata (60). Je Radek nastydlý, nebo spíš od včerejška nenaložený a na hostitelku trochu naštvaný, protože ho včera kritizovala? Renata si myslí to druhé a je pravda, že Radek Renatu podezírá, že věci ráda odflákne a nelíbí se mu ani Renatin prostřený stůl. A zděšený je z pokoje Renatina vnuka v bytě, kde hostitelka žije v Brně -Kohoutovicích se svou dcerou.
Všude je prý prach, pavučiny, špinavé zdi, neútulno. „Jsem v šoku, jak takhle může žít šedesátiletá žena?“ diví se včerejší hostitel. Italskou hostinu zahájí plněná vejce, což je úkol týdne. Prý moc kyselá, je v nich hodně citronu. A ke všemu ještě nervózní hostitelka rozlije Radkovo pivo, které přeteče. Předkrm je pro změnu zase spíš bez chuti, jde o slaný koláč z lískového těsta s vejci, rukolou, špenátem a sýrem. Následuje (pro srovnání se včerejškem) dýňová polévka, ozdobená semínky a olivami.
Ty tam ale podle Radka vůbec nepatří, naopak podle Renaty jde o typickou ukázku lombardské kuchyně. Ta Radkovi, zdá se, nechutná vůbec, ale posmutnělá hostitelka to bere tak, že „hra je hra“. Telecí ossobuco na hlavní chod podává s batátovou kaší, telecí moreček, který Italové v tomto pokrmu tak zbožňují, Moraváci radši oželí. Zábava - tancování podle televize - nakonec Radka pobaví nejvíce, přestože skoro netančí, tváří se a bojí, „že se ztrapnil před celou republikou“.
A vše vyvrcholí při výzvě s chilli papričkou, kdy se Renata s Radkem hecují nejvíce. Hostitelce se také nepovedl korpus z lineckého těsta a tak použije na svůj dezert s vanilkovým krémem a ovocem korpus koupený, k čemuž se přizná. Italské hospodyňky se s tím prý také moc nepářou…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Renata,
ve čtvrtek 4.5. 2017 od 17.35 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová