Mladí hosté to ještě netuší, ale tento týden nehrají jen o 50 000 korun, ale také o prémiovou cenu, šikovného multifunkčního robota, báječného pomocníka do kuchyně. Kdo ho vyhraje? Snad někdo, koho vaření baví natolik, že ho plně využije. A ten nebo ta, komu se podaří nejlepší sushi, což je obávaný úkol tohoto týdne. Navíc těmhle Pražákům sushi moc nejede… Sledujete další Prostřeno! z metropole, které je nejen napínavou soutěží, ale i sondou do lidské duše a další poučnou lekcí.
Prostřeno – 4.11. 2015 – Aneta:
Ve středu 4.11. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno Aneta (25). Jaká bude mladá výtvarnice Aneta kuchařka? Někdo ji tipuje na náročnou puntičkářku se smyslem pro detail a estetiku, Vojta si naopak myslí, že dívka, která se živí užitou malbou, nebude umět vařit. Aneta je ale soutěživá, a když něco dělá, dělá to prý na sto procent.
V kuchyni ráda improvizuje a to platí i ve středu 4.11. 2015 v pořadu Prostřeno. Menu je zčásti italské, co se ale proboha skrývá pod „veverčími špízy“? Vzhledem k tomu, že Aneta nejí králíka, tak snad veverčí maso nehrozí. Hostitelka se spoléhá na vlastní úsudek a chutě, stejně bude přistupovat i k úkolu týdne a k „pikantní rajčatové polévce z jihočeské hlavičky“.
Situace z včerejšího večera se v pořadu Prostřeno s datem 4.11. 2015 trochu opakuje v tom, že Aneta stále něco hledá a také se při vaření proběhne po Braníku. A Vojta jí to u stolu neulehčí: Nejí parmezán, který je v předkrmovém rizotu, “jak se obával“, „znechutila ho bazalka a oregano v rajské polévce“, k hlavnímu chodu, podávanému s brambůrky, si ještě poručí chilli. Miluje ostré a nic není dost pálivé. Jeho výtkám, které pokračují stále, už ale nikdo moc nenaslouchá.
Naváží se do Moniky a hostitelka si v pořadu Prostřeno s datem 4.11. 2015 myslí, že se „z toho včerejšího neštěstí ještě neoklepal.“ Před tvarohovým sorbetem všem trochu vytráví, když se půjdou podívat do místního divadla, kde Aneta vystavuje svoje věci. A sushi bude dost a dost, Vojta přinese také, to, co včera nestihl…