Steaky se v pořadu Prostřeno! nepečou zase tak často, pražský týden ale o steacích bude – od středy každý den. Kdo udělá nejlepší minutku? Petra, nebo Honza? Nebo nakonec uspěje důchodce Jarda, který se toho mládí u stolu trochu obává? Prý jsou mladí nevyzpytatelní… To platí především o prvním hostiteli, protože Ondřej chce vyhrát.
A i kdyby někdo uvařil jako pánbů, dá mu stejně jen jeden bod. Prý sorry… To ale fakt není fair play. Sledujte, zda tyhle směšně nízké kupecké počty nastávajícímu tatínkovi Ondrovi vyjdou. Jak to celé dopadne a kdo to v Praze vyhraje? A bude to výhra zasloužená? Sledujte Prostřeno! každý všední den a hlasujte! Vždyť i vy můžete - stejně jako váš favorit - získat deset tisíc korun!
Prostřeno – 4.10. 2018 – Honza:
Ve čtvrtek 4.10. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno vyučený číšník Honza (34). Hosté jsou zvědaví, jak si vyučený číšník poradí se stolováním a vším, co k tomu patří. Už během čtení menu je soupeřům jasné, že dneska to nebude tradiční česká kuchyně, ale moderní gastronomie na výši. Hosté se mohou těšit na krevety, steaky a cheesecake s borůvkami.
Čtvrtý hostitel žije nad hospodou, kterou zrekonstruoval a poté ji prodal kolegovi. Stále mu ale občas vypomáhá jako číšník, když je nějaká větší akce. Doma má naklizeno, na hosty je připraven. Nakonec se v kuchyni pěkně zapotí, když chce, aby jeho hostina i ukázkově vypadala. Večírek však začne docela trapasem – číšníkovi s dvanáctiletou praxí vyteče šumivé víno na přípitek! Jan si rozmyslí taktizování a radši se plně soustředí na vaření.
Úkol týdne Honza, který sám chřest nemá rád, plánuje připravit ve slanince, pak ho polít máslem a zapraženou strouhankou. Hovězí vývar táhl sedm hodin a polévku s játrovými knedlíčky a se zeleninou chce teprve dokončit. To se ale úplně nepovede, protože místo knedlíčků v polévce plave knedlík jako hrom, prý dokonce podle thajského receptu!
Adriana stejně nejí hovězí, vepřové ani vnitřnosti. A ochutná Petra krevety? Pořádnou uruguayskou telecí flákotu doprovodí malé pečené brambůrky. Předvede Petře Honza, jak chutná správně propečený steak? Ocení hosté kuchařovo snažení? Nebo jim bude vadit jeho sebevědomí? Udrží Jan poker face během celé večeře? Ondra hlavní chod chválí, jenže kuchař ještě neví, jak potom boduje… Venkovní zábavu s bagrem si ale všichni krásně užijí.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Honza,
ve čtvrtek 4.10. 2018 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová