Tentokrát je to vášeň k cestování a zkušenosti s dlouhodobým pobytem v cizině, hlavně v Londýně. Odtud zčásti pramení i zahraniční recepty, kterým se amatérští kuchaři z jižní Moravy nevyhýbají. Někteří sní o vzdálených severských destinacích, jako je například Island nebo Aljaška. Komu se podaří si na další cesty vydělat svým úspěšným vařením? Nejlepší hostitel týdne může od soupeřů dostat 60 tisíc korun. K další odměně v podobě 10 tisíc korun dopomohou svými hlasy diváci, kteří mohou ze soutěžících vybrat toho, jenž se jim nejvíce líbí. A s prázdnou neodejde ani jeden z hlasujících diváků, který si může rovněž odnést 10 tisíc korun. Dívejte se na premiérové Prostřeno! a hlasujte!
Středa: Asistentka v reklamní agentuře a sportovkyně Klára (23) uvaří moderní menu ve sklepním bytě, kde žije s přítelem
Zatím pohodový jihomoravský týden pokračuje u Kláry, jejíž sklepní byt je kupodivu docela světlý, i když soukromí jeho obyvatelé moc nemají. Kuchyně je zajímavě řešená a hostitelce se tady vaří pohodlně. I Klára cestovala a ráda by v tom pokračovala, sní o Aljašce. Uvaří tak dobře, aby si vydělala na dalekou cestu? I ona si vybrala menu s francouzskými a moderními prvky mezinárodní kuchyně, ani ona se nevykašle na úkol týdne. Na startu svého večera vsadila jako většina na sekt, následuje lososový tatarák s kapary, ten skoro všem chutná a všichni si ho moc rádi dají, jen Milan by byl radši, kdyby byl ze syrové ryby. Toho se ale Klára bála, proto raději koupila lososa uzeného. Populární dýňový krém hostitelka, která přiznává, že hodně solí a koření, chtěla mít zajímavě dochucený, ale asi to trochu přehnala se zázvorem. Ve výsledku je prý až nahořklý, někomu také vadí olivový olej, který se leskne na hladině polévky. Boeuf bourguignon čili hovězí po burgundsku je hlavní chod, v něčem dost podobný pondělnímu ossobucu u Radima. Jídlo na zelenině a víně s podobnou přílohou z brambor tudíž svádí k porovnání. Jaké dopadne lépe? Někomu se zdá Klářino hovězí o něco méně šťavnaté a tvrdší, ale i tak se jí večeře povedla. A nakonec si zvolila limetkový koláč, který vzbudí diskusi, zda vlastně nejde o cheesecake. Turnaj ve fotbálku mladou partu potěší a kamarádskou atmosféru večera u Kláry ještě prohloubí.
Prostřeno – středa 31. 1. 2018 – Klára Svobodová (23)
Pracuje jako asistentka v reklamní agentuře. Po maturitě nějaký čas dělala barmanku u nás i v zahraničí – nejprve na řeckém ostrově Rhodos a později ve Švýcarsku. Je zadaná, s přítelem žijí druhým rokem ve sklepním bytě 2+kk v Brně – Králově Poli. Netají se tím, že její velkou motivací je výhra, pokud by v soutěži uspěla, vydala by se nejraději na Aljašku.Charakter: Považuje se za výbušnou optimistku se smyslem pro humor. Někdy je náladová, ale především je hodně komunikativní a přátelská.
Zájmy: Odmala aktivně sportuje - dělala moderní gymnastiku a nyní hraje závodně badminton. Má ráda pobyt v přírodě a jízdu na kole a na snowboardu.
Vztah k vaření: Každý den vaří pro sebe i pro přítele, ráda zkouší nové recepty a nové chutě. Občas pozve na večeři kamarády nebo rodinu. Ráda připravuje italskou a francouzskou kuchyni – těstoviny, polévky a nepečené dezerty.
Chutě: Má ráda těstoviny, ryby, saláty a zejména jí chutná vše, co jí připraví maminka a babička.
Nesnáší: Některé vnitřnosti, jako jsou mozek, ledviny a srdce. Nikdy by nesnědla psa nebo kočku. Při stolování jí vadí posmrkávání.
Motto: Mluviti stříbro, mlčeti zlato.
Očekávání: Těší se na nové chutě a na to, že si vyzkouší připravit večeři pro čtyři cizí hosty.
Zůstane tahle jihomoravská parta pohodová a přátelská? Nebo je výhra rozdělí? A kdo ji získá?
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Klára,
ve středu 31.1. 2018 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima